Verwarm de BBQ/Big Green Egg voor op 200 graden. Heb je hier geen tijd voor gebruik dan de oven en verwarm hem voor op 200 graden.
Was de aubergine even met stromend water af en dep droog, wikkel ze in met zilverfolie zodat ze helemaal bedekt en dus goed ingepakt zijn.
Leg de ingepakte aubergines in de BBQ of oven en laat ze 25-30 minuten poffen. Je weet zeker dat ze klaar zijn als je heel makkelijk het pakketje met je vinger of vork kan in prikken. Ze zijn dan boterzacht geworden van binnen.
Tip: heb je geen zin om zelf pesto te maken? Koop dan bijvoorbeeld basilicum pesto in het versschap. Maak je alles het liefste zelf? Bekijk dan het citroen pesto recept.
Haal de zilverfolie ervan af (je kan ze nog even aan 1 kant kort grillen op bijvoorbeeld een gietijzeren plaat) en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op een salade schaal en verdeel de pesto, geplukte burrata, paar druppeltjes olijfolie, citroenkrulletjes (of rasp) van 1 citroen en een snufje zout eroverheen.