Een superlekker en gezond tonijn reccept (msc-keurmerk). Tonijn ceviche met passievrucht & citroen staat zo op tafel en is een variatie op het populairste recept uit The Lemo Kitchen kookboek.
2elextra vergine olijfoliezo grassig/zacht mogelijk
1biologische citroensap, zeste en citroenkrulletjes
verse cresszoals tuinkers
snuf saltflakes en versgemalen peper
Instructies
Snijd de tonijn moot in mooie dunne plakjes en leg deze op een schaal.
Maak de marinade van het vruchtvlees van de passievrucht (inclusief de pitjes), olijfolie, 1 el citroensap en zout en peper.
Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
Schenk de marinade over de zalmplakjes en strooi er verse cress blaadjes overheen.
Gebruik de zesteur om nog wat citroen krulletjes over de zalmceviche te verdelen. Omdat het rauwe vis is raad ik je aan om het direct te serveren.
Notities
Tip: Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat (zuurdesem) stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en citroenzeste zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand).