Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht + grill
Leg de steaks alvast uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.
Pak een ovenschaal en doe hier de voorgesneden Menopper aardappeltjes in, knijp ½ citroen uit en doe 1 eetlepel olijfolie erbij, ½ theelepel salt flakes en 1 takje rozemarijn. Mix het geheel en zet 20 minuten in de oven.
Pak een anti aanbak pan en laat de roomboter smelten en doe er een paar druppeltjes olijfolie bij. Strooi wat grove zwarte peper over de steaks en leg als de roomboter heet genoeg is de steaks in de pan. Doe er een theelepel groene peperkorrels bij en draai de steak na 3 minuten om. Bak nogmaals 3 minuten aan de andere kant en zet het vuur uit en laat het vlees afgedekt op een plank rusten. Liever iets doorbakken? Bak dan de steak om en om 4-5 minuten.
Doe in dezelfde anti aanbak pan de paddenstoelen, je kan ze het beste los scheuren in plaats van snijden.
Kook tegelijk de haricot verts gaar in gezouten water, afhankelijk van de dikte duurt dit ongeveer 6-7 minuten. Laat ze uitlekken en strooi hier rasp/zeste van 1 citroen overheen.
Serveer er wat frisse (zelfgemaakte) mayonaise bij.