Een lekker Spaans recept! Wat is dit toch lekker en het staat geheel voor de zomer. Patatas bravas van aardappeltjes met schil. De lekkerste saus ooit!
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht + grill
Pak een ovenschaal en doe hier de voorgesneden Menopper aardappeltjes met een paar druppeltjes olijfolie. Hussel even door elkaar. Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de patatas bravas saus. Gebruik een mandoline of een goed koksmes om zo dun mogelijke uienringen te snijden. Doe een paar druppeltjes olijfolie in de anti aanbak pan of steelpan en smoor de uien samen met fijngehakte knoflookteentjes totdat ze lichtbruin kleuren.
Doe nu de kerstomaatjes uit blik met chili flakes en gerookte paprikapoeder erbij. Doe nog een theelepel citroensap erbij en roer de saus en zet het vuur lager. Gebruik de staafmixer om er een fijne saus te maken.
De Spanjaarden serveren bij dit gerecht zelfgemaakte aioli maar je kan er ook voor kiezen om een wat milde en gezonde saus erbij te serveren. Meng dan 50 ml yoghurt met 1 el mayonaise en citroen zeste van ½ citroen.
Haal de geroosterde aardappeltjes uit de oven en verdeel over twee borden, schep de patatas bravas saus rijkelijk over de aardappeltjes en schep er nog wat aioli of yoghurt-mayonaise saus overheen. Strooi er wat verse peterselie over het gerecht.