1biologische bloedsinaasappel in dunne vruchtvlees partjes
Instructies
Doe de (gezeefde) bloem, kristalsuiker, amandelmeel, citroenzeste en het zout in een kom.
Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg toe. Kneed nu alle ingrediënten met de hand door elkaar.
Kluts het ei even los met een vork en voeg het toe aan het deeg. Blijf kneden. Mocht het te nat zijn geworden, voeg dan wat bloem toe.
Maak van het deeg een bal, verpak deze in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.
Haal na een uur het deeg uit de koelkast en kneed nog even door met de hand. Bedek het werkblad met wat bloem, strooi ook wat bloem over je deegroller. Druk de deegbal plat en rol gelijkmatig uit tot hij een dikte van ongeveer 3 mm heeft gekregen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de tartelette- of taartvorm in en strooi er een beetje gezeefde bloem over. Verdeel het deeg gelijkmatig op de bodem en tot aan de rand. Leg de keramische bakbonen op bakpapier in de vorm.
Zet de tartelette 15 minuten in de oven (blind bakken) en dan nog 5-8 minuten zonder de bonen zodat ook de binnenkant iets bruiner wordt.
Bloedsinaasappel citroen crème: bekijk hier het recept.
Schenk de bloedsinaasappel citroencrème tot aan de rand van de tartelettevorm en zet minimaal een halfuur in de koelkast om te laten opstijven. Let op: dek voorzichtig de tartellete af anders kunnen smaken/geuren van andere producten uit je koelkast erin trekken.
Versier de tartelette met dunne vruchtvlees partjes bloedsinaasappel en wat citroenzeste krulletjes.
Notities
De citroen tarteletttes variant vind je ook in mijn kookboek!