Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een ovenschaal. Snijd de pompoen (met schil) in gelijke blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg ze in de ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflooktenen. Spoel de risotto even af en zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Verwarm olijfolie in een gietijzeren of braadpan (met een dikke bodem) en fruit de uit eiknoflook een paar minuten aan. Bak de risotto 2 minuten mee en schenk de witte wijn in de pan en laat de risotto de wijn in een paar minuten opnemen. Pak een maatbeker en doe hier heet water in met een paar verse oregano blaadjes en 3 salie blaadjes met een snuf zout. Laat even opnemen en schenk dan regelmatig bij de risotto totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Verhit een anti aanbak pan met een paar druppeltjes olijfolie en bak de souka burgers in 5-8 minuten goudbruin op middelhoog vuur, totdat ze een lekker knapperig korstje hebben gekregen.
Als de risotto klaar is rasp je de Pecorino of Parmezaanse kaas en roer samen met 1 el roomboter door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla met een paar druppeltjes olijfolie, 1 el citroensap en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze salade bij de risotto met pompoen en souka burger.
Strooi als laatste nog wat verse tuinkers en citroenzeste over het gerecht met een paar druppeltjes olijfolie.