Pasta met buffel mozzarella en citroen. Een snelle pasta, wat bomvol met smaak zit en met liefde bereidt is. Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, mozzarella, pasta recepten, snelle en makkelijke recepten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 2personen
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
kookpan
Sauspan
Ingrediënten
½zak Tagliatellevoor 2 personen bestellen kan je bij Pastaficio
1zakje buffel mozzarella
100gramminimaal 8 plakken dungesneden Parmaham of rauwe ham
400gramtuin of doperwtjes (uit de vriezer
rasp 1 biologische citroen
sap van ½ citroen
Snuf chiliflakes of½ rode peper
2eetlepelsOlijfolieextra vergine
Verse bieslook
Instructies
Zet als eerste water op het vuur en voeg een druppeltje olie toe. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de tagliatelle toe. Kook de pasta beetgaar (al dente). Volg zonodig de bereidingswijze die op de verpakking staat.
Als de pasta gaar is, giet je hem af en laat je hem eventjes kort uitlekken.
Zet een sauspan op het vuur en voeg hier de olijfolie, fijngehakte bieslook, snuf chiliflakes, citroenrasp, citroensap en de erwtjes aan toe. Roer even goed door, zodat alle smaken samen komen en voeg hier vervolgens de pasta aan toe.
Als de pasta goed gemengd is met alle smaken. Voeg je vervolgens de mozzarella verdeeld in grove stukken over de pasta en doe dit ook met de Parmaham. Het is op deze manier heerlijk om te eten en de buffel mozzarella smelt heerlijk.Serveer deze pasta met buffel mozzarella en citroen met een partje citroen en breng op smaak met een snuf zout en peper!Smakelijk!