2stukkenverse zalm zonder huid *haal bij de visboer
10kerstomaatjes
Instructies
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden (grill). Pak de kerstomaatjes was even af met wat stromend water.
Leg de kerstomaatjes op bakpapier of in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen en leg er een halve citroen bij. Zet 15 minuten in de oven.
Zet na 15 minuten roosteren de oven op 150 graden (hete lucht).
Pak een ovenschaal en doe hier de zalmmoten in. Pak een handrasp en rasp citroenzeste van 1 citroen en verdeel op bovenkant van de zalm. Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper (of lemon pepper) overheen. Zet de ovenschaal ongeveer 12 minuten in de oven naast de kerstomaatjes (die kunnen nog even doorgaren). Je kan bijvoorbeeld een digitale oven thermomter gebruiken en instellen bij de kerntemperatuur, dan weet je zeker dat de zalm niet te ver doorgaart.
Kook ondertussen de orzo beetgaar en roer de pesto er doorheen.
Serveer in een diep bord, doe hier de orzo. met pesto in leg daar boven op de zalm met citroenzeste en leg daarnaast de gegrilde prei. Serveer er een citroenpartje bij en breng eventueel op smaak met wat zout & peper.
Tip: je kan de zalm ook op een houtenplank garen op de BBQ/EGG, heerlijk!