300gramgeraspte belegen kaas* zelf raspen is nog lekkerder
1biologische citroen
1groenefrisse appel
8plakkenspeck
4eetlepelsbalsamico stroop
4eetlepelsroom
Instructies
Verwarm alvast de oven voor op 250 graden. Leg vervolgens de flammkuchen op een plaat bedekt met bakpapier en gebruik een lepel of kwastje om de flammkuchen in te smeren met room.
Was vervolgens de appel even en snijd de appel in mooie dunne plakjes (met schil).
Leg als eerste de appel plakjes mooi verdeeld over de flammkuchen, leg hier vervolgens de speck plakken op, pak nu een rasp en bestrooi de flammkuchen ruim met de geraspte kaas. Pak de handrasp en verdeel je wat citroenzest en verse peper over de flammkuchen.
Zet de flammkuchen voor ongeveer 5 a 6 minuten in de voorverwarmde oven en haal ze eruit als ze mooi goudbruin zijn geworden en de kaas gesmolten is.
Besprenkel als laatste nog wat balsamico stroop over de flammkuchen en gebruik een pizzasnijder of koksmes om er punten van te snijden.Smakelijk!
Notities
Serveertip: lekker met een glaasje witte wijn, zoals de st. Pauls Passion Weissburgunder Riserva. Deze heerlijke Italiaanse DOC wijn is verkrijgbaar bij de slijterij!