Tagliatelle met kaassaus, appeltjes en krokante speck
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 2personen
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Sauspan
Ingrediënten
300grambelegen kaas *geraspt of klein gesneden
1rode/roze appel
8plakkenspeck
½glaswitte wijn
1biologische citroen
Tagliatelle voor 2 personen
250mlroom
verse kruiden zoals bieslook of basilicum
Instructies
Snijd/rasp als eerste de kaas in kleine blokjes en zet een sauspan op middelhoog vuur. Voeg als eerste de slagroom toe en als het iets verwarmd is ook de kaas. Voeg nu de zest van een ½ citroen toe. Roer voorzichtig zodat de kaas gaat smelten en je een zachte romige saus krijgt.
Voeg nu de witte wijn toe, dit zorgt ervoor dat je nog een lekkerdere saus krijgt, met een diepere smaak. Zet het vuur laag. Was de appeltjes even en snijd in gelijke blokjes (schil mag eraan blijven), voeg een druppeltje citroensap eroverheen en voeg de appeltjes aan de saus toe.
Zet een pan met water op en voeg wat zout en een een theelepel olijfolie toe. Als de pasta kookt voeg je de tagliatelle toe en kook je de pasta beetgaar.
Zet een anti aanbak pannetje op het vuur en voeg de speck toe en bak totdat ze knapperig en intens bruin zijn geworden. Leg de speck vervolgens op keukenpapier om even uit te lekken. Breek ze vervolgens, zodat je een mooie krokante crumble krijgt.
Als de pasta beetgaar gekookt is kan je hem afgieten en gelijk bij de saus voegen. Laat het nog een paar minuten staan, roer goed en dan kan je het gerecht opdienen.
Verdeel als laatste nog wat krokante speck over de pasta en wat citroenzest en breng op smaak met nog wat zout en zwarte peper.Smakelijk!
Notities
Serveertip: lekker met een glaasje rode wijn, zoals de Franz Haas Pinot Nero Alto Adige DOC. Deze heerlijke en zachte Italiaanse DOC wijn is verkrijgbaar bij de slijterij!