risotto 250 gramPrincipato Di Lucedio Arborio Rijst *Supermarkt
1biologische citroen
1venkel
verse basilicum
1glas witte wijnChardonnay
1groentebouillonblokjes
1eetlepelextra vergine olijfolie
Instructies
Zet als eerste een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe. Als de olie heet genoeg is voeg je de fijne knoflook, sjalotje (in ringen) en citroenrasp toe. Voeg hier als laatste de risotto rijst bij. De korrel gaat op deze manier namelijk open staan.
Blijf rustig roeren en als de korrel verwarmd is, blus je het geheel af met een 1 glas witte wijn (Chardonnay). Het is belangrijk om te blijven roeren en als het vocht vrijwel verdwenen is zet je het vuur wat lager. Voeg nu de paddenstoelen (door vieren gesneden) toe.
Zet de waterkoker aan en voeg 1 groente bouillon blokje aan 1 liter gekookt water toe. Deze bouillon ga je gebruiken voor de risotto. Voeg telkens een scheut bouillon toe aan de risotto en blijf roeren, tot dat de korrel bijna gaar is.
Nu de kaas erbij!
Als de bouillon grotendeels op is rasp je steeds wat van de Parmezaanse kaas eroverheen en blijf je roeren. Zo wordt de risotto smeuïg en vol van smaak. Als de onderkant een klein beetje vast gaat zitten is het geen probleem, roer het voorzichtig los en voeg nog wat (overgebleven) bouillon toe.
Breng de risotto op smaak met peper en citroensap. Voeg nog wat verse basilicum toe en rasp naar smaak nog wat extra Parmigiano Reggiano (zout) over de risotto en eventueel een paar druppetjes extra vergine olijfolie!Smakelijk!