Verwarm 1 liter groentebouillon. Doe de polenta in een schaal en voeg vervolgens de bouillon voorzichtig toe. Roer daarna even goed tot het de bouillon heeft opgenomen. Zet het nog even op het vuur en laat het minimaal 10 minuten garen. Kijk even op de verpakking hoelang het geadviseerd wordt. Dit kan wisselen tussen de 10-45 min. De polenta is gaar als de pap aan de wand van de pan los laat. Gebruik hiervoor de pannenlikker. Het liefste te droog dan te nat, anders wordt het niet krokant.
Hak vervolgens de verse basilicum fijn en meng het met de polenta. Voeg de rasp van een hele citroen, roomboter en naar smaak de geraspte parmezaanse kaas toe. Roer nogmaals tot het een geheel is geworden.
Doe de polenta in een ovenschaal of een schaal. Zet het in de koelkast totdat het koud en hard is geworden. Zo wordt het een blok en kan je het goed snijden.
Haal de polenta uit de koelkast en snijd het in plakken. Zet de bakpan op het vuur en voeg de roomboter/olijfolie toe. Bak aan beiden kanten krokant.
Notities
Tip: Serveer met wat citroenpartjes en wat verse basilicum.Ben je gek op de Italiaanse keuken? Maak dan eens citroenrisotto.