2stgepaneerde kipfiletste halen bij de slager/poelier
40mldroge witte wijnvoorkeur Chardonnay
100mlrijstroom
50grParmezaanse kaas
2teentjes gerookte knoflook*normale kan ook!
1grote witte ui of sjalot
100grgezouten roombotervoorkeur Lurpak*
1/2bakje tuinkers
1grote venkel
1grote biologische citroen
Instructies
Snijd eerst de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Zet dan een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie en een klontje roomboter toe. Wanneer dit gesmolten is voeg je de knoflook en de ui en rasp (zeste) van de citroen toe.
Laat vervolgens even pruttelen en voeg de witte wijn toe en zet op iets lager vuur. Laat goed inkoken en voeg vervolgens de roomboter toe. Als de boter gesmolten is voeg je als laatste de rijstroom toe en laat het op zacht vuur inkoken tot je een mooie witte saus krijgt. Voeg als laatste wat geraspte parmezaan aan de saus toe.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie en een klontje roomboter toe en bak de venkel eventjes en leg even apart. Bak vervolgens de gepaneerde kipfilets goudbruin. Zet ondertussen water op tot het kookt en voeg de Orzo toe met een druppeltje olijfolie. Lees de verpakking voor de bereidingswijze (het is zo gaar).
Als de Orzo gaar en gezeefd is, voeg je saus en de venkel toe en roer je het even. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.