300gramspaghetti al nero*kan ook met normale spaghetti
1grote biologische citroen
1pakje sojaroom
1/2pakje gezouten roomboterLurpak is een aanrader
1grote witte ui
2teentjes knoflook
100mlwitte wijn
30gramgeraspte belegen kaas
400gramvenkel
1zakje rucola
3eetlepelsbloem
2eieren
200grampaneermeel
100gramnaturel chipsverkruimeld
Instructies
Snijd eerst de ui in gelijke ringen en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens de sauspan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de wijn, citroensap en zest toe. Laat het zachtjes inkoken.
Paneren van de kip
Als eerste maak je de kip schoon en snijd de in gelijke stukken. Voeg de bloem, eieren (los geklopt) en paneermeel met naturel chips, apart in een bakje. Voeg bij de eieren nog peper, zout en citroenrasp toe.
Haal de kip door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste het paneer mengsel. Bedek alles!
Als gevolg zet de frituurpan aan en gebruikt schoon frituurvet. Verdeel per keer een paar kip stukken in de frituur en laat goudbruin worden. Als ze allemaal gaar zijn bestrooi je ze met zout en bedek je de schaal met zilverfolie.
Citroensaus
Snijd eerst de onderkant van de venkel af en daarna in kleine stukken en voeg dit toe aan de citroensaus.
Voeg nu de sojaroom en roomboter toe en laat inkoken tot het een romige saus is geworden. Blijf roeren en voeg nog wat geraspte kaas toe waardoor je een romige dikke saus krijgt!
Als laatste zet je water op het vuur en voeg een olijfolie toe, als het water kookt voeg je de spaghetti al nero toe en kook tot het al dente (beetgaar) is.
Maak het bord mooi op en verdeel als laatste nog wat rucola over de maaltijd. Eet smakelijk!