1geraspte schil van bergamot *groenteboer of te bestellen bij Leon van Rijswijk
175gzelfrijzend amandelmeel
4elamandelmelk
2eetlepelspoedersuiker
Voor de siroop:
het sap van 1 bergamot *online of groenteboer
zest en sap van 1 biologische citroen
150gpoedersuiker
2eetlepelsLimoncellozelfgemaakte is een aanrader
Instructies
Verwarm eerst de oven alvast voor op 175ºC, (gasovenstand 4)
Roer de boter en de suiker romig en klop er de eieren en (2/3) van de bergamot zest erdoor. Spatel grondig de bloem en het zout door het beslag en vervolgens de amandelmelk.
Vet de vorm goed in met roomboter
Schep het beslag in de vorm en zet die in de oven.
Maak terwijl de cake bakt de siroop: verhit het bergamotsap, citroen sap & zest en de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste nog wat Limoncello toe.
Laat de cake 40 min bakken of tot hij goudbruin is en gerezen. Zorg dat de satéprikker die je erin steekt er schoon en droog uitkomt, dan is hij gaar!
Prik met dezelfde satéprikker, heel veel gaatjes door de cake, zodra je hem uit de oven gehaald hebt. Giet de siroop er overheen, zorg dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de zijkanten. Bewaar een beetje voor het opmaken van de tulband.
Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig is afgekoeld! Anders valt hij in grove stukken uit elkaar..
Zet de tulband op een mooie schaal of bord en versier nog met wat bergamot zest krulletjes siroop en poedersuiker, voor een feestelijk effect!