Verwarm eerst de oven voor op 180/190 graden. Pak vervolgens een snijplak en snijd de (gewassen) courgette in langwerpige plakken van ongeveer een halve centimeter.
Leg vervolgens eerst 2 plakken in de ovenschaal en besmeer ze met wat ricotta. Verdeel hierover wat verse citroenrasp (zest) en wat peper en zout.
Herhaal dit tot je bij de bovenste laag komt en rasp hier wat van de Parmezaanse kaas overheen met wat citroenrasp, zodat je een heerlijk krokant korstje krijgt. Leg hier er een paar verse basilicumblaadjes op en bestrooi met nog wat peper.
Als laatste schenk je er wat extra vergine olijfolie overheen en leg een schijfje van de citroen bij.
Zet ongeveer 35+/- minuten in de oven en houdt het goed in de gaten dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Haal vervolgens de schaal uit de oven en serveer met de citroen uit de oven. De warme citroen heeft een bijzondere smaak gekregen en dit kan je nog uitknijpen over de lasagne.