1/2blik zwarte bonenspreadverkrijgbaar bij de AH & Jumbo
Instructies
Haal eerst de avocado schil eraf en meng je de avocado met wat (1 a 2 eetlepels) verse citroensap, citroenrasp (1/2 citroen), een klein knoflookteentje (fijn) en wat zout en peper. Prak het geheel fijn met de vork of staafmixer.
Zet een steelpannetje met 1 liter groentebouillon op middelhoog vuur. Voeg ook nog wat sap van 1/2 citroen toe. Snijd vervolgens de kipfilet in dikke langwerpige stukken en voeg toe aan de bouillon. Laat ongeveer 8/10 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. Zet vervolgens het vuur uit en haal de kip uit de bouillon. Laat even afkoelen.
Als de kip is afgekoeld pak je twee vorken (het kan ook met de hand) en je trekt er als het ware draadjes van. Breng op smaak met wat zout, peper en citroenrasp (zest).
Zet vervolgens de anti aanbak pan op middelhoog vuur en leg hier een voor een de wraps in. Zorg ervoor dat ze aan beiden kanten iets verkleuren. Gebruik de kaasschaaf om van de komkommer slierten van te maken.
Nu ga je de wraps vullen, schep als eerste de bonenspread in de wrap, vervolgens de pulled chicken, komkommer, daarna de ijsbergsla of little gem sla en de avocadopuree. Druppel naar smaak wat van de chipotle over de wrap. Als laaste nog wat rode peper en verse kruiden.Eetsmakelijk!
Notities
Serveertip: eten er ook kinderen mee? Dan kan je de chipotle en rode peper vervangen voor wat créme fraîche!