Zalm en geroosterde groenten uit de oven met citroen
Een lekker, makkelijk en gezond gerecht voor het hele gezin. Zalm met geroosterde groenten uit de oven met citroen is voedzaam en een lust voor het oog.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht + grill).
Snijd de pompoen in gelijke stukken (2 centimeter breed en 1 centimeter dun) laat de schil eraan. Snijd het onderkantje van de spruitjes af en eventueel het buitendste blaadje. Snijd de rode bietjes in 4 parten en leg ze samen met een gehalveerde citroen in een ovenschaal. Tip: gebruik een bakpapiertje, zodat je later minder hoeft te boenen.
Strooi 1 theelepel Herbamare Kruidenzout, druppel wat olijfolie over de groenten en zet in de oven 35 minuten (niet te hoog in de oven, anders gaan de groenten verbranden).
Zet de oven nu op 150 graden en haal de ovenschaal er uit. Pak de zalm en leg de moten op de groenten, strooi er nog een snuf Herbamar Kruidenzout en grove peper overheen. Zet de ovenschaal terug voor ongeveer nog 10-12 minuten. De zalm kan je ook meten met een Thermapen. De kern temperatuur van rosé gegaarde zalm is 50 graden.
Als de zalm mooi gegaard is haal je de ovenschaal ui de oven. Knijp de gewarmde citroen uit over de zalm en schep je de borden op. Rasp op het laatste moment nog wat citroenzeste over zowel de zalm als de citroen. Je kan hieroor ook een zesteur gebruiken om mooie citroenkrulletjes te maken.
Serveertip: een lekkere frisse salade en bijvoorbeeld zelf gemaakte mayonaise bij.