275grambloem plus wat extra om de bakvorm mee te bestuiven
4eieren
100gramongezouten roomboter plus wat extra om de bakvorm in te vetten
325grampoedersuiker225 gram voor de cake en 100 gram voor de icing
rasp en sap van een halve biologische citroen
2theelepelsbakpoeder
en halve theelepel zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een tulband (of een andere bakvorm) ruim in met boter en bestrooi dit lichtjes met bloem.
Smelt de boter en laat deze volledig afkoelen. Mix in een grote kom de vier eieren met 225 gram poedersuiker tot het mengsel heel licht van kleur en luchtig is. Dit kan wel een paar minuten duren. Voeg dan de bloem, de boter, de citroenrasp, het bakpoeder en het zout toe aan het eiermengsel. Mix alles goed door elkaar tot het een luchtig geheel is geworden.
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake in de vorm volledig afkoelen en haal dan de cake pas uit de vorm.
Meng als laatste 100 gram poedersuiker met 1 à 2 eetlepels lauw water en sap van een halve citroen toe. Roer het geheel goed tot er een glanzende witte massa ontstaat en druppel dit over de citroencake.