Een vegetarisch Mexicaans recept en staat zo op tafel. Quesadilla met avocado en chipotle is lekker met citroen, cherrytomaten & geitenkaas.
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord geitenkaas recepten, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, gezonde recepten, lunch recepten, vegetarische recepten
Equipment
Anti aanpakpan
Handrasp
Pizza snijder
Ingrediënten
Anti aanpakpan
Handrasp
Pizza snijder
Instructies
Halveer eerst de cherrytomaatjes en snijd de avocado in gelijke blokjes. Pak vervolgens 2 wraps en leg ze open. Smeer de linker wrap in met de romige geitenkaas en leg hier vervolgens de cherrytomaatjes en de avocado overheen.
Smeer vervolgens de andere wrap lichtjes in met de chipotle saus en bestrooi de bedekte wrap met de geraspte geitenkaas en voeg hier wat verse citroenrasp (zest) aan toe.
Knijp een beetje van de citroensap over het geheel en breng op smaak met wat peper. Zout is niet nodig zit al genoeg in de kaas en de chipotle saus. Leg vervolgens de wrap met chipotlesaus op de andere wrap zodat het een pakketje wordt.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe en besmeer eventueel de wrap er een klein beetje mee in. Leg voorzichtig de quesadilla in de pan en houd in de gaten wanneer het knapperig is geworden. Draai vervolgens voorzichtig met 2 langwerpige spatels om en bak nog even aan de andere zijde.
Haal de quesadilla uit de pan en snijd vervolgens met een pizza snijder of een goed scherp mes er driehoeken van. Serveer de Quesadilla met avocado en chipotle, lekker met wat extra chipotle saus en wat verse kruiden zoals koriander of tuinkers.