1potje Zaanse sambalof een andere sambal naar keuze
200gramjonge kaas
100grambelegen kaas
1theelepelmaïzena
200mlwitte wijnChardonnay
verse tuinkers
*snuf peper & zout
Instructies
Snijd als eerste de twee stuk kazen in kleine blokjes (1 bij 1 centimeter). Meng de wijn met (gezeefde) maïzena tot het een mengsel is geworden. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de kaas toe!
Roer de kaas er in porties door tot je een gladde, dikke fondue krijgt.Gebruik de handrasp om wat verse citroenzest (rasp) toe te voegen. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap en fijngehakte knoflook toe.
Als de kaas mooi gesmolten is voeg je ongeveer 1 grote eetlepel Zaanse sambal toe. Ben je net als ik gek op pittig eten? Voeg dan het gehele potje toe!
Giet de gesmolten kaas vervolgens in de Boska cheese maker, verdeel er wat verse tuinkers overheen en vergeet en zet er een kaarsje onder.