Een ideaal gerecht als je snel eten op tafel wilt hebben staan. Orzo met pesto, zalm, citroen en gegrilde prei is een supermakkelijk en gezond recept. Zeker als je de pesto al in huis hebt.
Gang Hoofdgerecht, vis hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen recepten, gerechten met zalm, gezonde gerechten, gezonde recepten, makkelijke gerechten, pasta recepten
2stukkenverse zalm zonder huid*haal bij de visboer
1prei
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (grill). Pak de prei en snijd de onderkant er af, haal de buitenste bladeren er vanaf en was even af met wat stromend water.
Leg de prei 15 minuten op bakpapier of in een ovenschaal in de oven. Zet nu de oven op 150 graden (hete lucht).
Pak een ovenschaal en doe hier de zalmmoten in. Pak een handrasp en rasp citroenzeste van 1 citroen en verdeel op bovenkant van de zalm. Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper overheen. Zet de ovenschaal ongeveer 12 minuten in de oven naast de gegrilde prei (die kan nog even doorgaren). Je kan bijvoorbeeld een digitale oven thermomter gebruiken en instellen bij de kerntemperatuur, dan weet je zeker dat de zalm niet te ver doorgaart.
Kook ondertussen de orzo beetgaar en roer de pesto er doorheen.
Serveer in een diep bord, doe hier de orzo. met pesto in leg daar boven op de zalm met citroenzeste en leg daarnaast de gegrilde prei. Serveer er een citroenpartje bij en breng eventueel op smaak met wat zout & peper. Tip: je kan de zalm ook op een houtenplank garen op de BBQ/EGG samen met de prei, heerlijk!!