Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt.
Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem.
Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar.
Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de koelkast.
Nu de vulling
Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit.
Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.
Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast.
*Blind bakken. Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.
Notities
*Blind bakken
Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.