Een lekker, fris en gezond gerecht. Zalm en venkel salade met bloedsinaasappel is gemaakt met een stoomfunctie en is heerlijk!
Gang lunch
Keuken Italiaans
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 2personen
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Magimix Cook Expert of stoommandje
Handrasp
Ingrediënten
2verse zalm stukken zonder huid
1biologische citroen
1bloedsinaasappel
1kleine venkel
verse kruiden zoals kervel en/of dille
2eetlepelsextra vergine olijfolie
Instructies
Zet als eerste de Magimix klaar op de stoomfunctie. Snijd de venkel in dunne plakken (verwijder de onderkant en de buitenste bladeren, indien nodig). Leg de venkel plakken op de onderste stoomfunctie laag naast elkaar.
Leg nu de tweede stoomfunctie erboven op (zilveren schaaltje). Smeer de zalmmoot even in met een klein beetje citroensap, peper en zout en leg boven op de bovenste stoomfunctie. Zet het apparaat op ongeveer 100/110 graden aan voor 18 minuten. De zalm blijft zo sappig en rosé van binnen.
Meng vervolgens de extra vergine olijfolie met verse zest (rasp) van de bloedsinaasappel & citroen (halve eetlepel). Voeg nu een eetlepel bloedsinaasappelsap, peper en zout toe en meng de dressing.
Pak als laatste een mooie saladeschaal en verdeel hier de venkel, bloedsinaasappel partjes (zonder witte vezels), zalm (in ruwe stukjes verdeeld) en de dressing. Verdeel over de salade wat verse kervel of dille en je lente zalm en venkel salade met bloedsinaasappel is klaar!