Als eerste zet je alle ingrediënten klaar en pak je de zesteur of handrasp om de zest van de biologische citroen af te halen. Citroen van een halve citroen is voldoende. Pak een citruspers en anders een vork om het sap uit te knijpen. Vang dit op en bewaar 75 ml citroensap.
Voeg nu de zest, suiker en ei in een kom en klop dit voor minimaal 3 minuten luchtig op. Dit zal ervoor zorgen dat de koekjes iets luchtiger worden en meer volume krijgen.
Pak nu een andere bak en voeg hier de bloem, zout en bakpoeder aantoe en meng dit met elkaar. Voeg vervolgens de gemengde bloem toe aan het ei en citroen mengsel. Nu voeg je de citroensap en olijfolie toe en klop het nog voor een paar minuten op zodat het een geheel is geworden.
Pak een bakplaat of bakpapier en gebruik een theelepel om er bolletjes van te maken. Zorg ervoor dat er minimaal 2 centimeter tussen de koekjes zit, omdat ze nog uitlopen en meer volume krijgen.
Haal ze na 10 minuten uit de oven als ze een lichte verkleuring hebben gekregen. Laat ze vervolgens even afkoelen. Smakelijk!