Hemelse Truffel pasta met room en citroen is een super makkelijk Italiaans pasta recept, met maar een paar ingrediënten. Staat binnen 20 minuten op tafel.
100mlsojaroom of kookroom *ongeklopte slagroom kan ook
2takjesverse tijm
snuf zout & peper
3eetlepelstruffelpasta *te bestellen bij Pastaficio.nl
Instructies
Als eerste kook je de pasta beetgaar. Hoe merk je dit? Als je de pasta proeft heeft hij nog een klein beetje bite erin zitten maar is wel gaar.
Giet de pasta vervolgens af maar laat een paar eetlepels kookvocht in de pan zitten. Schenk vervolgens de room over de pasta en schep daarna de truffel tapenade er op. Meng het geheel even goed zodat alles goed bedekt is met de truffel room.
Rasp vervolgens een hele citroen erover heen en voeg 1 theelepel citroen sap aan de pasta toe. Pluk wat van de verse tijm en voeg dit aan de pasta toe. Dit geeft vooral een extra lekkere geur.
Breng de truffel pasta op smaak met zout en peper en serveer er voor de truffel liefhebber nog wat extra truffel tapenade bij.