verse kruiden en eventueel wat licht-pittige rucola
Instructies
Snijd de paprika in kleine stukjes van 1 bij 1 centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en fruit hier de uit, knoflook, zest van 1 citroen een paar minuten in en voeg dan de paprika toe.
Als de paprika wat zachter is geworden door het bakken, blus je het af met de droge witte wijn, room en 2 eetlepels citroensap. Voeg nu ook de chili flakes (naar smaak) toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en let op: bewaar een klein beetje kookvocht.
Als de pasta al dente is voeg je dit bij de paprika roomsaus en rasp er wat parmezaanse kaas overheen, voeg ook nog een klein beetje van het kookvocht toe. Roer de pasta door de saus en laat nog een paar minuten op laag vuur intrekken.
Notities
Serveertip: lekker met een glas droge witte wijn en wat rucola!