Gegrilde ananas met geiten hanghop en basilicum olie
Superlekker nagerecht recept met gegrilde ananas een hangop van geitenyoghurt en frisse citroen basilicum olie. verrassend gerecht met veel smaak en fijne structuren.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans - Siciliaans
Trefwoord ananas recepten, gegrilde ananas, gerechten met citroen recepten met citroen, Italiaanse recepten, Zoete recepten
Pak een theedoek of een kaasdoek en doe in het midden de 500 ml geitenyoghurt en vouw hem dicht. Je kan een bak pakken waar je een zeef op zet, hier leg je de theedoek, waardoor het vocht er onder uit kan druppelen. Doe dit minimaal 2 uur.
Het is een heel simpel gerecht om te maken, maar onbetaalbaar lekker vooral als je het op de Big Green Egg maakt. Heerlijk die rooksmaak! Verwarm de Big Green Egg of je barbecue voor op ongeveer 200 graden. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan een grill pan om de ananas te grillen.
Snijd de verse ananas en verwijder de boven en onderkant en de ruwe zijkanten. Gooi dit weg, Gebruik een specifieke ananas tang of gewoon je mes om de kern van de ananas te verwijderen. Tip: je kan ook een dopje van een fles gebruiken om per plak de kern te verwidjeren. Dit is niet eetbaar en kan je zelfs heel erg ziek van worden
Snijd de ananas vervolgens in gelijke dunne plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Pak een bak of een zak en doe hier de ananas plakken samen met de basterdsuiker en citroensap van 1 citroen in én een snuf zout. Meng even zodat alle plakken een beetje bedekt zijn met suiker en sap.
Maak ondertusssen de basilicum olie door de blaadjes met de zonnebloem olie in een smalle maatbeker te doen, gebruik een staafmixer om er een groene olie van te maken. Doe er citreoenzeste van een ½ citroen bij en roer nog even.
Grill als laatste de ananas aan beiden kanten en serveer gelijk met wat geiten hangop, basiicum olie en eventueel wat verse basilcum en citroenkrulletjes.