Super leuk recept om te maken! Meringue basis recept met citroen maak je in de oven. Je hebt er alleen wel een goede keuken machine en geduld voor nodig!
2eetlepelbiologische citroensap *een voor het vetvrij maken en een voor bij de meringue
1eetlepelbiologische citroenzest
Instructies
Als eerste is het belangrijk om de schaal waarin je de eiwitten gaat opkloppen goed vetvrij te maken. Gebruik hiervoor wat verse citroensap op een keukenpapiertje en haal hem langs de gehele schaal, hiermee maak je hem vetvrij.
Breek vervolgens de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Het eigeel kan je eventueel bewaren en voor een ander recept gebruiken.
Voeg de eiwitten toe aan de Magimix, zet op de stand eiwit opkloppen en klop de eiwitten op totdat er witte pieken ontstaan. Voeg dan schep voor schep de kristal suiker toe, voeg tegen het einde de eetlepel citroensap en maizena toe. Dit zorgt voor een goede stevigheid. Ik heb zelf 2x vijf minuten opgeklopt. Voeg als laatste nog wat citroenrasp toe! Het gaat dan heerlijk ruiken in de keuken.
Pak wat bakpapier of een 100 % siliconenplaat (Tupperware) en spatel daar voorzichtig de meringue op.
Verwarm de oven voor op 90 graden en laat voor ongeveer 2 a 3 uur drogen, dit is afhankelijk van de dikte van de meringue. De meringue blijft dan mooi wit en droogt langzaam, met een klein beetje zachte meringue in het midden overblijft. Deze tip heb ik van Hans Bakt (Heel Holland bakt winnaar 2018).
Notities
Wil je een receptje maken met deze meringue? Serveer er dan wat vers fruit (zoals passievrucht) en biologische citroen jam bij!