Steak tartare van bavette met zuur, avocado & gerookte paprikapoeder
Een lekkere steak tartare mag eigenlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je hebt allerlei manieren om dit onweerestaanbare voorgerecht te serveren. Ik heb de steak tartare gemaakt van bavette met zuur, avocado créme en gerookte paprikapoeder.
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Trefwoord makkelijke gerechten, steak tartare, tartaar recepten, voorgerechten met citroen
1theelepellemon pepper * of gewone grove zwarte peper
4stuksappel kappertjes
2eetlepelsgoede olijfolie*crostini's & op het laatste
Instructies
Verwarm als eerste de oven voor op 180-200 graden hete lucht + grill.
Maak de avocado spread, gebruik een staafmixer om de avocado lekker zalvig te maken. Voeg 1 eetlepel citroensap, zest van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het stokbrood in dunne plakken, smeer in met wat een klein beetje extra vergine olijfole en snijd een knoflookteen doormidden, wrijf dit over de stokbrood plakjes en leg ze voor ongeveer 8 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn geworden.
Snijd vervolgens eerste het vlees in dunne repen en vervolgens in zo klein mogelijke blokjes, gebruik hier een scherp koksmes voor.
Doe het fijngesneden rauw vlees in een bak en doe daar gerookte paprikapoeder en citroenzeste van een halve citroen, lemon pepper of grove peper (naar smaak) bij. Doe er een snuf gerookt of Maldon (salt flakes) zout bij. Proef even of het genoeg op smaak is gebracht.
Snijd nu de zilveruitjes en de augurkjes in dunne plakjes en doe bij de rest. Doe er 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel worscester saus bij en roer het geheel nogmaals.
Pak nu een steekring of een ondiep schaaltje (zoals een bruin tapas schaaltje). Doe daar 1/2 of 1/3 (afhankelijk met hoeveel mensen je bent) in en druk het even aan. Pak een bord waar je het op wilt serveren en draai het schaaltje er voorzichtig op. Zo blijft de steak tartare mooi in vorm en zie het er prachtig uit
Verdeel in het midden van de steak tartare de avocado spread, strooi er wat citroenkrulletje overheen en verdeel er nog wat verse kruiden zoals bieslook over. Je kan ervoor kiezen om als laatste nog een klein beetje (gerookt) zout over dit voorgerecht te strooien. Leg de knoflook crostini's er voor extra crunch bij.