130gramongeraffineerde suikerRietsuiker bijvoorbeeld
1stukbiologische citroen zest van een 1 citroen en 2 eetlepels sap
50 grampoedersuiker
Instructies
Verwarm als eerste de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht). En rasp de citroen, bewaar de citroen zeste voor later.
Klop als eerste 3 minuten de eieren met de suiker op. Doe nu de gezeefde bloem erbij. Laat in een pannetje de roomboter smelten en doe bij de rest. Pak een citruspers en knijp een halve citroen er in uit. Klop het cupcakes beslag nog heel kort even op.
Verdeel vervolgens het beslag evenredig over de bakvorm. Zorg dat je ze niet tot de rand vult want ze rijzen nog.
Bak nu de cupcakes 15-18 minuten, totdat ze lichtbruin zijn.
Nu komt de magie! Als de de cupcakes met een satéprikker inprikt, dan kan de limoncello smaak er nog beter in komen. Giet heel voorzichtig de limoncello (de helft) over de cupcakes en laat het absorberen.
Nu ga je de romige limoncello topping maken. Meng met een staafmixer de roomkaas & mascarpone, citroenzeste (van een halve citroen), poedersuiker en de andere helft van de Limoncello.
Laat de cupcakes vervolgens even afkoelen, voordat je de topping erop doet.
Schep als laatste de limoncello topping in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cupcakes een mooie toef. Versier de citroen cupcakes nog met wat wat verse citroenkrulletjes (gebruik hiervoor een zesteur) en eventueel wat eetbare gouden glitters!
Tip: wil je zeker zijn dat ze gaar zijn en niet te lang in de oven zijn waardoor ze kunnen uitdrogen? De kerntempartuuur van cupcakes is ongeveer 95 graden.