The Lemon Kitchen heeft een Tarte tatin gemaakt met tomaten, paprika en citroen. Een heerijk makkelijk recept waar smaak centraal staat!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Equipment
Handrasp
oven
Ovenschaal of gietijzeren steelpan (Le Creuset)
Ingrediënten
1gele paprika
10/12cherrytomaten (Honing tomaten van de AH zijn het lekkerst)
1/2rolbladerdeeg Tante Fanny
1biologische citroen
1buffel mozzarella
2eetlepelsbalsamico stroop
4eetlepelsappelazijn
2eetlepelssuiker
snufjechilivlokken of wat rode peper
Instructies
(Verwarm de oven voor op 200 graden)Was als eerste de paprika en de cherrytomaatjes even en zorg ervoor dat de paprika in dunne repen zijn gesneden en laat de cherrytomaatjes heel.
Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe, laat de paprika en cherrytomaten even pruttelen, zodat het vocht er alvast wat uit loopt. Anders wordt de Tarte tatin te vochtig. Voeg vervolgens hier wat chiliflakes en citroenrasp aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg de appelazijn toe met de suiker en roer tot het gemengd is. Zet het vuur uit en voeg toe aan de tomaten en paprika.
NU DE OVEN IN
Pak nu de bladerdeeg erbij en prik met een vork wat gaatjes erin. Zet het vuur uit en giet zo nodig wat overig sap uit de pan. Leg de bladerdeeg over het geheel en druk even aan, zorg ervoor dat alles bedekt is.
Zet als laatste de pan of de ovenschaal in de (voorverwarmde) oven voor +/- 25 minuten.
Haal de pan/ovenschaal uit de oven en leg er een bord op en draai de pan voorzichtig om. Nu heb je letterlijk een Tarte tatin (een omgedraaide taart). Verdeel als laatste de buffelmozzarella over de warme Tarte tatin en het zal nu heerlijk smelten. Smakelijk!
Notities
TIP:
Serveer met wat verse kruiden en een balsamico stroop of bijvoorbeeld een dadel-vijgenstroop (mijn favoriet). Twijfel je misschien om normale mozzarella te kopen? Ik zou het persoonlijk niet aanraden, buffel mozzarella is zó veel lekkerder!