Inmaken ook wel 'conserveren' genoemd. Makkelijk te maken, lekker, kleurrijk en zelfs gezond! Ingemaakte rode ui & mango met citroen is overal lekker bij!
1biologische citroen (+/- 50 ml citroensap van ongeveer 1 citroen)
zwarte peper
1eetlepelvan je lekkerste extra vergine olijfolie
3piment korrels
Instructies
Gebruik als eerste een dunschiller om de mango te schillen, snijd vervolgend dunne en smalle plakken van de mango en doe in de weckpot. Verwijder vervolgens de schillen van de rode uien en snijd in dunne ringen. Doe dit in de weckpot erbij.
Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte rode ui & mango toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig.
Doe 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el (biologische kristal) suiker, +/- 50 ml citroensap, kruidenzout (naar smaak), piment korrels en olijfolie in een steelpannetje en verwarm kort, laat afkoelen en giet in de weckpot erbij.
Gebruik een zesteur of handrasp om de zeste (schil) van de citroen af te halen en bij de pickles te doen. Het is belangrijk data de uien en mango net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water en zuur toe).
Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan.
Breng alles op smaak met (versgemalen) zwarte peper. Doe voor een extra ‘frisse’ smaak en omdat het oog ook wat wil nog een plakje citroen in de weckpot erbij.