Een gezonde & makkelijke groente spread! Artisjok spread met citroen & kruidenzout is superlekker en zorgt ervoor dat je overdag meer groente binnenkrijgt.
*wil je het wat romiger? Roer er dan 1-2 eetlepels yoghurt of geitenyoghurt doorheen
Instructies
Snijd de onderkant van de verse artisjokken af en zet een pannetje met water en een theelepel kruidenzout op middelhoog vuur.
Kook de artisjokken voor 30 - 45 minuten. Dit hangt af van de grootte van de artisjokken.
Als ze gaar zijn, giet je het water af. Laat ze even uitdampen en trek dan de bladeren er zo veel mogelijk af tot dat je bij het zachte witte hart komt.
Pak de staafmixer en doe de artisjok harten in een bak, doe hier de basilicum blaadjes, olijfolie, citroensap- & zeste bij. Mix totdat je een mooie spread hebt gekregen.
Breng op smaak met nog wat Herbamare Kruidenzout en versgemalen peper. Lekker op spelt crackers & bijvoorbeeld zuurdesembrood, maar ook als dip!