Was de paprika's en snijd de paprika in gelijke plakken. Gooi de pitjes en het groene gedeelte weg.
Je kan er ook voor kiezen om van alles bij deze ingemaakte paprika bij te doen. Maar voor dit recept heb je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig.
Voeg 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el suiker, 50 ml citroensap (ongeveer 1 citroen), mosterdzaad en een theelepel kruidenzout toe. Gebruik een zesteur of handrasp om de zeste (schil) laag er af te halen en bij de pickles te doen.
Het is belangrijk data de paprika's net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje citroensap of azijn toe).
Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan. Breng op smaak met (versgemalen) witte peper. Doe voor een extra 'frisse' smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij.