Verwijder als eerste de zijkantjes van de boontjes en zet een pannetje met water op middelhoog vuur met een snuf zout en 1 eetlepel citroensap. Voeg de boontjes (doormidden gesneden) toe aan het pannetje en gaar ze binnen 20 minuten.
Snijd de paprika in repen, de sjalotjes fijn en halveer de kastanje champignons zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg wat roomboter/olijfolie, paprikapoeder, citroenzest (van een halve citroen) toe en bak het geheel even rustig.
Als de sjalotjes glazig zijn geworden en de kastanje champignons wat geslonken zijn blus je het geheel af met de cognac, laat even pruttelen en voeg de tomatenpuree toe.
Zet nu het vuur iets lager, roer het geheel en voeg de slagroom toe. Laat even pruttelen en zet op laag vuur.
Giet de boontjes even af en voeg een klein beetje olijfolie toe en strooi wat rasp (zest) van een halve citroen over de boontjes, breng op smaak met een snuf zout en peper.
Bak vervolgens de schnitzels goudbruin. Leg de schnitzel op de borden, serveer de stroganoffsaus en overheen en leg er een schijfje citroen bij. Strooi als laatste wat verse tuinkers over de maaltijd.