Print

Truffel mac and cheese met citroen

le creuset winactie mac and cheese 'The lemon kitchen

4.9 from 59 reviews

Voor 4 personen 

Scale

Ingredients

Benodigdeheden

Instructions

  1. Laat als eerste de roomboter smelten met zest van 1 citroen, hak of knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes. Roer even en strooi de gezeefde bloem erbij, blijf roeren en voeg dan de rest van de bloem toe. Doe nu de room, melk en een theelepel zout, wat zwarte peper erbij tot je een mooie en smaakvolle roux krijgt. Hier ga je de binding mee aan voor de kaassaus. 
  2. Kook ondertussen de pasta 7 minuten in water zou zout als de zee (2 minuten korter dan beetgare pasta). 
  3. Voeg nu de kaas toe aan de saus en blijf roeren en voeg de bieslook toe.
  4. Als je ervoor kiest om pancetta of bacon toe te voegen, bak dit dan helemaal uit en laat even uitlekken op keukenpapier. 

Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand

  1. Giet de pasta af en voeg nu een eetlepel van de truffelboter toe en laat het smelten. Roer even zodat alles met een heerlijke truffel geur en smaak bedekt is. Doe nu de pasta bij de kaassaus en roer goed. 
  2. Verdeel nu de panka over de mac and cheese voor en extra lekker krokant korstje. 
  3. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de panka een goud gele kleur heeft gekregen.

Keywords: mac and cheese, truffel recepten, recepten met citroen, makkelijke recepten, mac and cheese met truffel, pasta recepten

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief