Tonijn sashimi met sesam korst & dressing

Tonijn sashimi met sesam korst & dressing

Als je mij ergens blij mee maakt is het wel een sashimi van verschillende verse vis, schaal & schelpdieren. Onlangs had ik wat te vieren en heb ik bij de lokale visboer (MSC-gecertificeerd) verse vis gehaald en daar sashimi plankje van gemaakt. Rauwe vis, zoals deze tonijn sashimi is nog lekkerder met een geroosterde sesam korstje. Ik heb er een zelfgemaakte sesam-sojasaus bij gemaakt en druppel er op het laatste moment een paar Chiu Chow druppeltjes overheen.  Makkelijk om te maken trouwens ook! Zie hieronder het onweerstaanbare tonijn sashimi met sesam korst & dressing recept. 

Tonijn sashimi

Wist je dat je tegenwoordig prima verantwoord tonijn kan eten!? Het MSC-keurmerk houdt dit nauwlettend in de gaten. Mijn tip is dan ook koop tonijn met het herkenbare blauwe logo. Of vraag je visboer ernaar. 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
tonijn sashimi met sesamkorst en pittige olie

Tonijn sashimi met geroosterde sesam korst & dressing

Gang Voorgerecht
Keuken aziatisch, Chinees, Japans
Trefwoord duurzame vis, sesam, verse vis, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur jadis
TOOLS
  • lepel
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 300 g gecertificeerde verse tonijn
  • ½ el Chiu Chow Olie (Lee Kum Kee)

Sesam-sojadressing

  • 1 el (geroosterde) sesamzaadjes
  • 2 el kewpie mayonaise (Aziatische mayonaise)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl rijst azijn of biologische citroensap
BEREIDING
  • Verwarm de anti aanbak pan en doe een paar druppeltjes olie in de pan.
  • Pak de rauwe tonijn en bedek alleen de zijkanten met sesamzaadjes.
  • Bak de tonijn aan alle kanten heel kort, totdat de sesamzaadjes iets gaan verkleuren.
  • Pak een kommetje en doe hier de Aziatische mayonaise, sesamzaadjes, sojasaus, citroensap of rijstazijn en de sesamolie in. Roer even tot je een lekkere sesam-sojadressing hebt gekregen. Proef even en breng eventueel de dressing verder op smaak.
  • Snijd de tonijn in plakken van maximaal 1 cm dikte. Voor de spicy lover raad ik je aan om wat Chiu Chow olie druppeltjes erover te verdelen.

Verse tONIJN

Er zijn verschillende tonijn soorten dat je gerust kan eten en bestellen! Tegenwoordig zijn er steeds meer gecertificeerde soorten zoals de albarcore, en ‘yellowfin’ & ‘bluefin’ tonijn. Onlangs heb ik ook een tonijn ceviche recept gemaakt met passievrucht, ook een aanrader! Wil je meer informatie over duurzaam gevangen tonijn? Kijk dan even op de website van Marine Sterwardship Counsel.

tonijn sashimi

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte