Als je mij ergens blij mee maakt is het wel een sashimi van verschillende verse vis, schaal & schelpdieren. Onlangs had ik wat te vieren en heb ik bij de lokale visboer (MSC-gecertificeerd) verse vis gehaald en daar sashimi plankje van gemaakt. Rauwe vis, zoals deze tonijn sashimi is nog lekkerder met een geroosterde sesam korstje. Ik heb er een zelfgemaakte sesam-sojasaus bij gemaakt en druppel er op het laatste moment een paar Chiu Chow druppeltjes overheen. Makkelijk om te maken trouwens ook! Zie hieronder het onweerstaanbare tonijn sashimi met sesam korst & dressing recept.
Wist je dat je tegenwoordig prima verantwoord tonijn kan eten!? Het MSC-keurmerk houdt dit nauwlettend in de gaten. Mijn tip is dan ook koop tonijn met het herkenbare blauwe logo. Of vraag je visboer ernaar.
Er zijn verschillende tonijn soorten dat je gerust kan eten en bestellen! Tegenwoordig zijn er steeds meer gecertificeerde soorten zoals de albarcore, en ‘yellowfin’ & ‘bluefin’ tonijn. Onlangs heb ik ook een tonijn ceviche recept gemaakt met passievrucht, ook een aanrader! Wil je meer informatie over duurzaam gevangen tonijn? Kijk dan even op de website van Marine Sterwardship Counsel.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Blijer kan je ons niet maken!