+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

De ultieme citroentour door Sicilië

Wauw, wat was het een bijzondere reis! Sicilië stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Er is namelijk een gezegde ‘Als de citroenen niet van Sicilië komen, zijn het geen echte’. Uiteraard was ik mega nieuwsgierig, wat deze citroenen dan zo bijzonder maken. Zoals al vast bekend is, is mijn liefde voor de citroen oneindig groot! Ik ben samen met mijn vriend Ritchie naar dit prachtige Italiaanse eiland geweest. In totaal hebben we 5 volle dagen mogen genieten. We hebben twee citroengaarden bezocht. Allebei gelegen in het meest vruchtbare plaatje van Sicilië genaamd Seracusa. Hieronder zie je een het eerste deel van de reis in een Vlog. Die gemaakt is tijdens het eerste ‘citroen’ bezoek bij Theodora de eigenaresse van Limoneto. Ik vertel je ook hoe de citroenen precies groeien!

Agriturismo Limoneto

Via Saskia van Ciao Tutti, kwam ik op dit adres. De naam ‘Limoneto’ zegt natuurlijk al een hoop en dat maakt het dan extra leuk. Limoneto betekend citroengaarden in het Italiaans. We werden bij de bushalte van Seracusa door Theodora opgehaald. Theodora is een ontzettend lieve vrouw die een tijd geleden het bedrijf van haar ouders heeft overgenomen. Een échte powervrouw! We kregen een uitgebreide rondleiding over de waanzinnige citroengaarden. Verder hebben ze een eigen restaurant en kan je er in de zomer verblijven. Buiten citroenen hebben ze ook olijfbomen en sinaasappels. 

The lemon kitchen gaat naar de citroenen in Sicilië – Intens geluk

Zoals je vast wel ziet, was ik daar helemaal in mijn element! De kleuren van de natuur zijn daar zo intens. Als ik ergens blij van wordt dan is het de natuur die vol in bloei is, met zon en een strakke blauwe lucht. De citroenbomen deden mij denken aan The three of life. De bomen straalden puur geluk en zonnige levenskracht uit. Wat je ook terug ziet in het filmpje zijn de citroen bloemetjes, deze groeien standaard naast de citroenbomen. Hoe bijzonder is het dat de steel van deze bloemetjes naar citroen smaakt!? Ik wou dat we deze ook in Nederland hadden dan had ik ze zeker in mijn recepten verwerkt. 

Pistache nootjes uit Bronte

Toen ik laatst bij Björn de eigenaar van Intelligentica ICE was, liet hij mij zijn trots proeven. Fel groen pistache ijs, met pistachenootjes uit Sicilië. Bronte is een plekje vlakbij de Etna waar de beste pistache nootjes vandaan komen. Uiteraard was ik afgelopen week van plan om ook even naar Bronte te gaan, maar ik kwam er achter dat ze maar eens per twee jaar groeien. Hoe was het pistache ijs in Sicilië? Ge-wel-dig! Omdat de pistache nootjes vol van smaak zijn en olie bevatten, was de structuur van het ijs net even anders dan je gewend bent. Vanaf nu is het mijn favoriete ijssmaak (samen met citroen sorbetijs).

Nieuwsgierig naar ons tweede bezoek bij La Casa Di Melo citroengaarde? Daar vertel ik je onder andere meer over de bijzondere ‘vrouwelijke’ vorm van de citrusvruchten, waar ze voor gebruikt worden en of ze in Nederland ook verkrijgbaar zijn. Binnenkort staat Deel 2 van mijn Siciliaanse citroenreis op de website en op YouTube! Stay tuned!

  

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This