+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Onlangs was ik uitgenodigd voor de Jackfruit tour met FairTrade Original door Amsterdam. We gingen met een groep enthousiaste ‘foodlovers’ verdeeld over vier TukTuk’s door Amsterdam, langs verschillende hotspots van de Couscousbar van Nadia Zerouali tot Vrouw met de baard. Zo zijn 5 verschillende chefs enthousiast aan de slag gegaan met inspirerende gerechten zonder vis of vlees, maar met Jackfruit. Het was een super gezellig dag, met geweldig lekker en vegetarisch eten. Ik ging vol inspiratie naar huis en gelijk aan de slag met Thaise viskoekjes van Jackfruit. Thaise viskoekjes valt onder een van mijn favoriete ‘hapjes’. Een bommetje met zó veel smaak, ik was benieuwd of mijn vegetarische variant met Jackfruit ook zo lekker zou zijn. Nou ze vielen hier thuis goed in de smaak en ik heb er een top receptje bij! Thaise viskoekjes van Jackfruit zie je hieronder.

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Jackfruit tour door Amsterdam | Fotograaf M van Voorbergen

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Jackfruit tour door Amsterdam | TukTuks

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Rendang bij Vrouw met de baard | Jackfruit tour door Amsterdam

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Arepa’s | Jackfruit tour door Amsterdam 

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Arepa’s | Jackfruit tour door Amsterdam 

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Couscousbar van Nadia Zerouali  | Jackfruit tour door Amsterdam 

jackfruit tour door Amsterdam www.thelemonkitchen.nl

Fotograaf M. van Voorbergen | Jackfruit tour door Amsterdam 

Jackfruit, wat is dat?

Deze fruitsoort groeit het hele jaar door aan grote bomen in Thailand. Deze bijzondere fruitsoort, lokaal ook wel ‘Thong Prasert’ genoemd, kan je op 2 manieren eten: rijp (geel) of jong (groen). De jonge jackfruit zit in een blik en is ideaal om mee te koken omdat het een neutrale smaak heeft. Mij doet het denken aan een mix tussen lychee en artisjok. Het vruchtvlees neemt heel makkelijk smaken op en heeft na even sudderen of koken een draderige structuur. Je kan er dus alle kanten mee op als vegetariër, flexitariër (zoals ik)!

Thaise viskoekjes van Jackfruit www.thelemonkitchen.nl

Thaise viskoekjes van Jackfruit www.thelemonkitchen.nl

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur  | +/- 8 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram young Jackfruit van Fair Trade Original *heel goed laten uitlekken
  • 1 eetlepel Thaise gele curry
  • 200 gram haricots verts (smalle boontjes)
  • 1 middelgroot ei
  • zest (rasp) van 1 limoen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel verse gember
  • 2 theelepels verse citroengras *dun gesneden
  • zonnebloemolie om in te frituren

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Handrasp of zesteur
  • anti aanbak pan of frituurpan

Bereidingswijze Thaise viskoekjes van Jackfruit

  1. Als eerste is het belangrijk om de jackfruit goed uit te laten lekken. Dit is erg belangrijk voor de binding van de Thaise viskoekjes van Jackfruit. Ik raad je aan om dit een avond of een paar uur van te voren te doen.
  2. Zet de keukenmachine klaar en voeg de Jackfruit, Thaise gele curry, heel ei, limoenzest, bruine suiker, verse gember en citroengras toe. Let op: de haricots verts voeg je pas later (rauw) toe.
  3. Mix het geheel tot het allemaal gemengd is en een gelijke grootte heeft gekregen. Voeg een snuf zout en peper toe en zet even apart.
  4. Snijd nu de haricot verts in dunne plakjes van maximaal een halve centimeter en voeg toe aan het mengsel.
  5. Pak een schaal of bord en maak kleine balletjes van het mengsel om vervolgens er ronde dunne plakjes van te maken. Je wilt ze niet te lang frituren dus maak ze niet te dik.
  6. Zet nu een pan op hoog vuur en voeg hier een paar centimeter zonnebloemolie aan toe. Als de olie heet is geworden kan je voorzichtig de plakjes naast elkaar in de pan doen. Ik raad je aan om er maar een paar per keer te frituren, in verband met de olie die kan snel gaan afkoelen.
  7. Leg als laatste wat keukenpapier klaar om de Thaise viskoekjes met Jackfruit uit te laten lekken. Als je ze allemaal hebt gefrituurd, laat je ze even afkoelen. Serveertip: lekker met een chilisaus, limoenzest en wat fijngesneden verse mango!

Eetsmakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

#Dit artikel en recept is in samenwerking met FairTrade Original ontwikkelt. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Thaise viskoekjes van Jackfruit
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This