Stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

Stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

Een feel good recept, waar ik ook super erg van kan genieten! Het maken van deze saus is vrij simpel. Ik heb het leren maken op de Hotelschool jaren geleden. Je kan de saus serveren bij een stukje kip, schnitzel of bijvoorbeeld varkenshaas (van de slager). Het is een romige saus waar het heerlijk is om te koken met een likeur. Er zijn verschillende soorten likeuren die je kan gebruiken, maar ik vind zelf cognac het lekkerst erbij! Zie hieronder stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes.

 

Stroganoffsaus

Een traditionele saus die het lekkerst is als je het zelf maakt. Wist je dat je dit heel makkelijk zelf kan maken? Heerlijk met de paprika, ui en champignons en als frisse tegenhanger de citroen erbij.


Serveertip: Serveer er geroosterd brood bij of frietjes lekker om in de stroganoffsaus te dippen!

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

Stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Hoofdgerechten, vlees recepten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • zesteur/handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 gepaneerde schnitzels van de slager
  • 1 biologische citroen sap & zest
  • 300 gram sperzieboontjes
  • 1 gele of oranje paprika in repen gesneden
  • 2 sjalotten in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree of 1 klein blikje
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 2 theelepels paprikapoeder gerookt of normaal
  • verse tuinkers
  • 150 ml slagroom of kookroom gezondere optie
  • 50 ml cognac of whisky
  • 1 eetlepel roomboter Lurpak
BEREIDING
  • Verwijder als eerste de zijkantjes van de boontjes en zet een pannetje met water op middelhoog vuur met een snuf zout en 1 eetlepel citroensap. Voeg de boontjes (doormidden gesneden) toe aan het pannetje en gaar ze binnen 20 minuten.
  • Snijd de paprika in repen, de sjalotjes fijn en halveer de kastanje champignons zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg wat roomboter/olijfolie, paprikapoeder, citroenzest (van een halve citroen) toe en bak het geheel even rustig.
  • Als de sjalotjes glazig zijn geworden en de kastanje champignons wat geslonken zijn blus je het geheel af met de cognac, laat even pruttelen en voeg de tomatenpuree toe.
  • Zet nu het vuur iets lager, roer het geheel en voeg de slagroom toe. Laat even pruttelen en zet op laag vuur.
  • Giet de boontjes even af en voeg een klein beetje olijfolie toe en strooi wat rasp (zest) van een halve citroen over de boontjes, breng op smaak met een snuf zout en peper.
  • Bak vervolgens de schnitzels goudbruin. Leg de schnitzel op de borden, serveer de stroganoffsaus en overheen en leg er een schijfje citroen bij. Strooi als laatste wat verse tuinkers over de maaltijd.
  • Smakelijk!

Vlees recepten

Opzoek naar nog meer vlees inspiratie? Al ben ik geen grote vlees eter en eerder een flexitarier te noemen. Eet ik wel af en toe vlees, maar ga dan altijd naar de slager of de poelier. Ik vind het super belangrijk dat als je vlees eet dat het een eerlijk, duurzaam stukje vlees is waarbij het dier een goed leven heeft gehad. Maak bijvoorbeeld eens kippensoep met orzo en citroen! Of open lasagna met Italiaans stoofvlees.


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte