+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een feel good recept, waar ik ook super erg van kan genieten! Het maken van deze saus is vrij simpel. Ik heb het leren maken op de Hotelschool jaren geleden. Je kan de saus serveren bij een stukje kip, schnitzel of bijvoorbeeld varkenshaas (van de slager). Het is een romige saus waar het heerlijk is om te koken met een likeur. Er zijn verschillende soorten likeuren die je kan gebruiken, maar ik vind zelf cognac het lekkerst erbij! Zie hieronder stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes.

Stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

Bereidingstijd:

2 personen

Ingrediënten

  • 2 gepaneerde schnitzels (van de slager)
  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • 300 gram sperzieboontjes
  • 1 gele of oranje paprika (in repen gesneden)
  • 2 sjalotten, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree of 1 klein blikje
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 2 theelepels paprikapoeder (gerookt of normaal)
  • verse tuinkers
  • 150 ml slagroom of kookroom (gezondere optie)
  • 50 ml cognac of whisky
  • 1 eetlepel roomboter (Lurpak)

Benodigdheden

  • anti aanbak pan
  • zesteur/handrasp

Bereidingswijze stroganoffsaus met schnitzel en citroen boontjes

  1. Verwijder als eerste de zijkantjes van de boontjes en zet een pannetje met water op middelhoog vuur met een snuf zout en 1 eetlepel citroensap. Voeg de boontjes (doormidden gesneden) toe aan het pannetje en gaar ze binnen 20 minuten.
  2. Snijd de paprika in repen, de sjalotjes fijn en halveer de kastanje champignons zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg wat roomboter/olijfolie, paprikapoeder, citroenzest (van een halve citroen) toe en bak het geheel even rustig.
  3. Als de sjalotjes glazig zijn geworden en de kastanje champignons wat geslonken zijn blus je het geheel af met de cognac, laat even pruttelen en voeg de tomatenpuree toe.
  4. Zet nu het vuur iets lager, roer het geheel en voeg de slagroom toe. Laat even pruttelen en zet op laag vuur.
  5. Giet de boontjes even af en voeg een klein beetje olijfolie toe en strooi wat rasp (zest) van een halve citroen over de boontjes, breng op smaak met een snuf zout en peper. 
  6. Bak vervolgens de schnitzels goudbruin. Leg de schnitzel op de borden, serveer de stroganoffsaus en overheen en leg er een schijfje citroen bij. Strooi als laatste wat verse tuinkers over de maaltijd.      Smakelijk!

Serveertip:

Serveer er geroosterd brood bij of frietjes lekker om in de stroganoffsaus te dippen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Stroganoffsaus met schnitzel en boontjes
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This