Print

Spaghetti met paprika roomsaus & citroen

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes van 1 bij 1 centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en fruit hier de uit, knoflook, zest van 1 citroen een paar minuten in en voeg dan de paprika toe. 
  2. Als de paprika wat zachter is geworden door het bakken, blus je het af met de droge witte wijn, room en 2 eetlepels citroensap. Voeg nu ook de chili flakes (naar smaak) toe.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar en let op: bewaar een klein beetje kookvocht. 
  4. Als de pasta al dente is voeg je dit bij de paprika roomsaus en rasp er wat parmezaanse kaas overheen, voeg ook nog een klein beetje van het kookvocht toe. Roer de pasta door de saus en laat nog een paar minuten op laag vuur intrekken.

Serveertip: lekker met een glas droge witte wijn en wat rucola!

Keywords: Italiaanse pasta, pasta saus met paprika, paprika room saus, recepten met citroen, makkelijke recepten

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief