Sloppy Joe op ciabatta met citroenrasp

Sloppy Joe op ciabatta met citroenrasp

Sloppy Joe een ouderwets Amerikaans gerecht wat oorspronkelijk gemaakt wordt met rundergehakt in tomatensaus op een wit broodje. Mijn variant is net even anders en heerlijk verfrissend door de citroenrasp. Dit is het lieveling gerecht van mijn vriend Ritchie. Gisteren maakte ik dit voor mijn schoonfamilie. Het is zo’n gerecht waar veel smaak en liefde in zit en heel gemakkelijk te maken is.

Sloppy Joe

Dit gerecht valt tenslotte onder Fastfood, maar in deze versie heb ik hem ‘iets’ gezonder gemaakt. Het zijn eigenlijk meer zachte gehaktballetjes dan hamburgers. De vulling is lekker sausachtig en in deze versie worden de balletjes op knapperig ciabatta broodje geserveerd. Het brood heb ik ingesmeerd met alioli, onderaan het recept staat de link voor dit recept. Waarschijnlijk vind je het nog lekkerder als je het zelf maakt!

Houd je van tomaten in combinatie met citrus? Probeer dan eens de Salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Sloppy Joe op ciabatta met citroenrasp

Sloppy Joe op ciabatta met citroenrasp

Gang lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord lunch gerechten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 saucijs (vel verwijderd vlees verkruimeld)
  • 1 middelgrote wortel
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rasp van 1 biologische citroen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel oregano
  • 30 gram broodkruim of parneermeel
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 bakje gepureerde tomaten
  • 2 ciabatta broodjes of 1 grote
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • verse krulpeterselie
  • 1/2 bakje alioli
BEREIDING
  • Doe als eerste het varkensgehakt met de saucijzenvulling, eieren, citroenrasp en wat oregano met fijne knoflook en gesnipperde ui in een bak en mix alles door elkaar. Hak de peterselie fijn en doe erbij.
  • Voeg als laatste nog wat broodkruim of paneermeel en wat parmezaanse kaas toe en meng nog even goed. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Draaien maar
  • Verdeel het gehakt in gehaktballetjes van 2 bij 2 centimeter. Het makkelijkste is om 2 balletjes tegelijk te draaien in je hand. Je verdeeld wat op je vingers en wat in je handpalm en draaien maar, je hebt zo de techniek te pakken!
    You can do this!
Bakken maar
  • Verhit eerst de olie in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
  • Voeg de passata, wortel partjes en overgebleven knoflooktenen en wat oregano toe en roer goed door elkaar. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de balletjes op laag vuur staan voor ongeveer 25 minuten pruttelen tot de saus wat dikker is geworden.
  • Verhit de grill daarna op een hoge stand en snijd de ciabatta over de lengte open en leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met wat parmezaan en haal ze er naar een paar minuten uit.
  • Besmeer vervolgens de broodjes met wat alioli (zelfgemaakt zie recept, of uit een pakje) en voeg als laatste de gehaktballetjes met de saus toe en versier met wat verse peterselie.
    Genieten maar!

35 reacties

  1. Lijkt me heerlijk! Maar wat jammer dat de recepten de laatste tijd niet meer als een printversie worden aangeboden: zou een mooie aanvulling zijn op het Lemon kitchen kookboek! Mij zou er heel blij mee maken als dat voortaan weer kan🍋

  2. Wauw, de Sloppy Joes die ik ken zijn gewoon gehaktprut op een broodje. Jouw gerecht ziet er veel gracieuzer en mooier uit dan een simpel broodje gehakt. Lekker!

  3. je hebt me dermate wete nte inspireren dat ik het vanavond zelf ga maken, alles heb ik in huis 😀 lekker nomnomnom

  4. Ik ben dol op ciabatta brood en hamburgers lust ik ook graag! Deze combinatie met gehaktballetjes lijkt me dan ook erg lekker! 🙂

  5. Wij eten vaak Sloppy Joe, zeker sinds we in Key West in de Pub Sloppy Joe zijn geweest :), maar dit is weer een ander recept, leuk, ga ik ook een proberen.

  6. Ziet er heerlijk uit. Je foto’s zijn ook altijd zo fantastisch mooi! Ik ga ‘m eens proberen met vegetarische gehaktballetjes.

    1. Hoi Karin, ja zeker! Ik heb varkensvlees toegevoegd omdat het wat sappiger wordt maar het oorspronkelijke recept is met rundergehakt! Laat me weten als je het hebt gemaakt ik ben benieuwd wat je ervan vindt:-)

  7. Wat een leuke en lekkere variant op een Sloppy Joe! Heb ‘m gepind, want deze moet ik een keer proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte