+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

LIEFDE VOOR GEITENKAAS

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar ik was op dinsdag 5 juni te vinden op de boerderij van Bettine Geitenkaas in Etten-leur! De jaarlijkse saladay vond hier plaats en dat wilde ik niet missen! Vorig jaar was ik ook uitgenodigd maar lukte het niet om te komen. Op The Lemon Kitchen website vind je veel salades en licht eten, dus met Bettine een juiste match. Salade en geitenkaas zijn een gouden combi, dit komt door het aardse van de salade en het fris-romige van de geitenkaas. Ik ben een echte ‘hoog op smaak’ liefhebber, en wil altijd iets zoets, zouts, pittigs, een bite en natuurlijk een zuurtje (fris). Daarom heb ik een salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo gemaakt.

Wie is Bettine!? 

Ik ben een echte geitenkaaslover en ken het merk Bettine geitenkaas al jaren, maar ik vroeg mij wel af, wie is Bettine!? Bettinehoeve ontleent haar naam aan het zeventiende-eeuwse woord ‘Bettina’, dat geit betekent. Eigenaar Johan Ewijk begon in 1982 met het melken van twee geiten. Van deze melk maakte hij heerlijke geitenkaas. Dertig jaar later heeft de Bettinehoeve zich ontwikkeld tot marktleider in Nederland. En zeg nou eerlijk wie kent de hemelse Bettine geitenkaas niet?

Hierboven de geiten en de alpaca’s!

salade met geitenkaas

Rondleiding kaasmaker

Voordat we de fabriek in gingen, moesten de sieraden af, kregen we een witte jas en een haarnetje op. Heel normaal en hygiënisch! Superleuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij Bettine. Ken je die heerlijke geitenkaas rondjes met spek? Die worden blijkbaar nog omwikkeld met de hand! Verder wordt er gebruikt gemaakt van rieten matjes zodat de geitenkaas tijdens het transport verder kan rijpen en een eetbare schimmellaag krijgt. De rondleiding was leuk en leerzaam!

Saladay

Deze dag stond geheel in het teken van geitenkaas, zomer en samen genieten van mooi eten! Toen ik arriveerde bij de boerderij werd ik gelijk verrast door de tuin met een prachtige lang gedekte tafel. Wauw! Wat een mooie locatie! Even wandelend door de ‘droom’ tuin kwam ik achter een hek een paar Alpaca’s en Bettina’s tegen. Eén en al gezelligheid! Ik ontmoette wat nieuwe bloggers en werd na de rondleiding aan het werk gezet. We gingen vandaag twee salades maken, de salade met geitenkaas, aardbei, peer en chorizo én een salade die van boven af als Tasty video werd opgenomen. Leuke ervaring!

Paar leuke Bettine geitenkaas weetjes:

 • gezond vanwege zijn hoge gehalte aan mineralen: calcium, fosfor, selenium en koper
 • wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en dus ook geschikt voor vegetariërs
 • lichter verteerbaarder dan koemelk kaas
 • natuurlijk zacht, fris en rijk aan eiwitten

salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo

Bereidingstijd

(20 minuten) 3/4 personen 

Ingrediënten

 • Halve bak gemengde sla melange
 • Bettine geitenkaas rol (gesneden in dunne plakjes)
 • 1/2 biologische citroen
 • 10 dunne plakjes chorizo
 • Handje pecan noten
 • 1 peer (in dunne plakjes gesneden mét schil)
 • 5 grote aardbeien

Dressing:

 • 2 eetlepels goede olijfolie (extra vergine)
 • 1 eetlepel citroensap
 • snufje chiliflakes
 • naar smaak wat peper en zout 

Benodigdheden

 • handrasp
 • bakpan
 • mooie schaal

Bereidingswijze

 1. Bak als eerste de chorizo goed uit en rasp hier als laatste wat citroenrasp overheen. Dan komen de etherische oliën lekker vrij en mengt met de iets wat pittige chorizo.
  2. Was even de aardbeien en de peer. Voeg vervolgens de sla melange in een grote schaal en verdeel hier de aardbeien plakjes en peren plakjes overheen. Voeg een handje van de pecan noten toe en meng het geheel met elkaar.
  3. Maak nu de dressing, voeg de olijfolie, citroensap & rasp, peper en zout en wat chiliflakes bij elkaar en meng even.
  4. Strooi de dressing over de salade en meng het geheel, dan wordt de salade lekker aangemaakt en krijgt alles meer smaak.
  5. Voeg als laatste de uitgebakken chorizo toe en verdeel de geitenkaas over de salade!

Serveertip: voor een complete maaltijd, vind ik het superlekker om wat geroosterd zuurdesembrood erbij te serveren!

Eetsmakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Ben je net zoals ik gek op salades met geitenkaas? Maak dan eens Watermeloen salade met geitenkaas!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This