Salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo

Salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo

LIEFDE VOOR GEITENKAAS
Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar ik was op dinsdag 5 juni te vinden op de boerderij van Bettine Geitenkaas in Etten-leur! De jaarlijkse saladay vond hier plaats en dat wilde ik niet missen! Vorig jaar was ik ook uitgenodigd maar lukte het niet om te komen. Op The Lemon Kitchen website vind je veel salades en licht eten, dus met Bettine een juiste match. Salade en geitenkaas zijn een gouden combi, dit komt door het aardse van de salade en het fris-romige van de geitenkaas. Ik ben een echte ‘hoog op smaak’ liefhebber, en wil altijd iets zoets, zouts, pittigs, een bite en natuurlijk een zuurtje (fris). Daarom heb ik een salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo gemaakt.


Ben je net zoals ik gek op salades met geitenkaas?
Maak dan eens Watermeloen salade met geitenkaas!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo

Gang ontbijt en lunch
Trefwoord geitenkaas recepten, voorgerechten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • Bakpan
 • Mooie schaal
INGREDIËNTEN
 • Halve bak gemengde sla melange
 • Bettine geitenkaas rol gesneden in dunne plakjes
 • 1/2 biologische citroen
 • 10 dunne plakjes chorizo
 • Handje pecan noten
 • 1 peer in dunne plakjes gesneden mét schil
 • 5 grote aardbeien

DRESSING:

 • 2 eetlepels goede olijfolie extra vergine
 • 1 eetlepel citroensap
 • snufje chiliflakes
 • naar smaak wat peper en zout
BEREIDING
 • Bak als eerste de chorizo goed uit en rasp hier als laatste wat citroenrasp overheen. Dan komen de etherische oliën lekker vrij en mengt met de iets wat pittige chorizo.
 • Was even de aardbeien en de peer. Voeg vervolgens de sla melange in een grote schaal en verdeel hier de aardbeien plakjes en peren plakjes overheen. Voeg een handje van de pecan noten toe en meng het geheel met elkaar.
 • Maak nu de dressing, voeg de olijfolie, citroensap & rasp, peper en zout en wat chiliflakes bij elkaar en meng even.
 • Strooi de dressing over de salade en meng het geheel, dan wordt de salade lekker aangemaakt en krijgt alles meer smaak.
 • Voeg als laatste de uitgebakken chorizo toe en verdeel de geitenkaas over de salade!
  Eetsmakelijk!
Serveertip: voor een complete maaltijd, vind ik het superlekker om wat geroosterd zuurdesembrood erbij te serveren!

  Wie is Bettine!?

  Ik ben een echte geitenkaaslover en ken het merk Bettine geitenkaas al jaren, maar ik vroeg mij wel af, wie is Bettine!? Bettinehoeve ontleent haar naam aan het zeventiende-eeuwse woord ‘Bettina’, dat geit betekent. Eigenaar Johan Ewijk begon in 1982 met het melken van twee geiten. Van deze melk maakte hij heerlijke geitenkaas. Dertig jaar later heeft de Bettinehoeve zich ontwikkeld tot marktleider in Nederland. En zeg nou eerlijk wie kent de hemelse Bettine geitenkaas niet? Hierboven de geiten en de alpaca’s!

  Rondleiding kaasmaker

  Voordat we de fabriek in gingen, moesten de sieraden af, kregen we een witte jas en een haarnetje op. Heel normaal en hygiënisch! Superleuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij Bettine. Ken je die heerlijke geitenkaas rondjes met spek? Die worden blijkbaar nog omwikkeld met de hand! Verder wordt er gebruikt gemaakt van rieten matjes zodat de geitenkaas tijdens het transport verder kan rijpen en een eetbare schimmellaag krijgt. De rondleiding was leuk en leerzaam!

  Saladay

  Deze dag stond geheel in het teken van geitenkaas, zomer en samen genieten van mooi eten! Toen ik arriveerde bij de boerderij werd ik gelijk verrast door de tuin met een prachtige lang gedekte tafel. Wauw! Wat een mooie locatie! Even wandelend door de ‘droom’ tuin kwam ik achter een hek een paar Alpaca’s en Bettina’s tegen. Eén en al gezelligheid! Ik ontmoette wat nieuwe bloggers en werd na de rondleiding aan het werk gezet. We gingen vandaag twee salades maken, de salade met geitenkaas, aardbei, peer en chorizo én een salade die van boven af als Tasty video werd opgenomen. Leuke ervaring!

  Paar leuke Bettine geitenkaas weetjes:

  • gezond vanwege zijn hoge gehalte aan mineralen: calcium, fosfor, selenium en koper
  • wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en dus ook geschikt voor vegetariërs
  • lichter verteerbaarder dan koemelk kaas
  • natuurlijk zacht, fris en rijk aan eiwitten

  Recepten met citroen

  Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

  Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

  37 reacties

  1. Ohh wat zaaalig!! Ik hou zo van die zomerse fruitsalades, heerlijk!! Ik heb een aantal vaste ‘in mn assortiment’ haha, maar eentje met peer nog niet. Dus deze ga ik zeker onthouden!!

  2. Wat een leuke combinatie!! Zou het zelf niet snel bedenken maar lijkt me eigenlijk superlekker… Alles met geitenkaas btw 😉 X Anne

  3. leuk die geitenkaas weetjes! ik ben in Frankrijk eens bij een boerderij binnen gestapt waar de boerin zelf geitenkaas maakte. Was ook erg leuk

  4. Wow, wat een prachtig artikel met mooie foto’s. De salade klinkt ook heerlijk trouwens. Hier thuis zijn man en kind niet weg van geitenkaas. Alhoewel, toen ik laatst een plaattaart uit de oven had gemaakt met courgettelinten en … jawel … geitenkaas was iedereen er weg van. De samenstelling van de salade klinkt heerlijk en als iets wat ik zelf ook zeker wil gaan proberen. Eerlijk gezegd kende ik het merk niet direct (foei) maar ik ga zeker op zoek.

  5. Wat een leuke blog en mooie foto’s! Ik ben dol op geitenkaas en de combinatie daarvan met iets zoets, dus ik ga het recept zeker een keer gebruiken!

  6. Ik denk altijd dat ik geen tijd heb om te koken en doe daarom meestal dezelfde eenvoudige dingen… Maar als ik dit soort recepten zie krijg ik zelfs zin om in de keuken te gaan staan haha

  7. Dit zet ik deze week nog op het menu! Aardbeien heb ik in deze periode elke dag in huis en voor de rest rij ik graag even tot aan de supermarkt.

  8. Lekker recept, deze ga ik ook een keer maken! Hou van geitenkaas. Trouwens prachtige foto’s van je dag bij de boerderij. Ziet er heel sfeervol uit!

  9. Dit klinkt echt lekker. Ik ben dol op geitenkaas en met dit warme weer is een salde altijd heerlijk. Ga het recept dus zeker uitproberen.

  10. ik ben dol op geitenkaas! en heel benieuwd hoe deze salade smaakt : het zijn heel zachte smaken : kaar peer aarbei. ik wil wel ens uitvinden hoe die zich verhouden met chorizo ( waar je me ook wakker voor mag maken )
   felice van : www. vrouwenpower.nl

  11. Ik vind geitenkaas heerlijk, maar ik moet er wel net zin in hebben. Je maakt me er niet altijd blij mee. Dat heb ik dan ook met salades met fruit erin, maar als ik het dan eet dan denk ik altijd … mmm dit is toch wel lekker. Zeker met geitenkaas! Dus ik ga ‘m een keer proberen.

  12. jij hebt wel echt hele aparte combinaties hoor. Ik moet bekennen dat aardbeien en peren met chorizo nou niet perse lekker klinkt, maar ik het daarom juist wel zou proberen. Zo raar dat het wel goed moet zijn zeg maar

  13. Wat een verrassende combinatie! Zoals jij het omschrijft, klinkt het nog lekker ook. Al ben ik geen fan van geitenkaas.

  14. Wat een plaatje weer! Ik ben altijd weer verrast door jouw combinaties van ingrediënten! Er gaat een wereld voor me open.

  15. Een heerlijke combinatie de geitenkaas met de frisheid van aardbei en peer. Ik ben bang dat ik voor de mannen de geitenkaas er uit moet halen haha, meer voor mij zal ik dan maar zeggen. Maar de chorizo en het fruit dat gaat er bij hen ook wel in.
   https://lodiblogt.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Waardering recept