+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

TOMATOES

Een salade naar mijn hart, hier word ik nou super blij van! Mooie kwalitatieve ingrediënten, bijzondere smaken en licht verteerbaar. Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat is echt een aanrader als je van simpel en smaakvol houdt. Deze gezonde salade staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel en is om te delen met je lover, goede vriend/vriendin of je familie. Samen delen en samen eten is toch ook veel leuker én lekkerder?

Coeur de Boeuf, wat is dat?

Een geweldige vleestomaat waar bijzonder veel smaak aan zit. Het heeft zowel iets fris als een lichte umami smaak. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Soms heeft de groenteboer bij mij in de buurt deze bijzondere tomaten en dan koop ik ze graag. Je kan er ook allerlei kanten mee op, maar rauw zijn ze naar mijn mening het lekkerst.

Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

Bereidingstijd: +/- 15 minuten | 2-3 personen

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 1 buffelmozzarella
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten *niet te vinden? Koop dan gekleurde tomaten
  • verse bietenblad plantje of een handje vol baby spinazie
  • verse citroentijm of normale tijm (5 takjes)
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 klein knoflookteentje
  • 1 ciabatta brood (in plakken gesneden)

Benodigdheden

  • handrasp
  • staafmixer
  • grillpan
  • oliekwastje

Bereidingswijze salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

1. Was als eerste de tomaten even af met wat water en snijd ze vervolgens in mooie dunne plakken.
2. Meng vervolgens met een staafmixer de olijfolie, verse tijmblaadjes (zonder steeltje), knoflookteentje, 2 eetlepels citroensap, peper & zout met elkaar.
3. Verwarm een grillpan voor op het vuur en smeer de ciabatta stukken lichtjes in met de zelfgemaakte kruidenolie. Leg de ingesmeerde ciabatta plakken in de grillpan en draai ze om als ze krokant zijn geworden.
4. Pak een mooie salade schaal en verdeel hier (zoals op de afbeelding) de tomaten plakken op. Leg de buffelmozzarella in het midden van de salade en druppel de overige kruidenolie over de gehele salade. Rasp als laatste nog wat van de citroenzest over de salade en verdeel de bietenbladeren overheen.
Smakelijk!

Meer recepten met tomaten? Klik dan hier!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This