Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

TOMATOES
Een salade naar mijn hart, hier word ik nou super blij van! Mooie kwalitatieve ingrediënten, bijzondere smaken en licht verteerbaar. Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat is echt een aanrader als je van simpel en smaakvol houdt. Deze gezonde salade staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel en is om te delen met je lover, goede vriend/vriendin of je familie. Samen delen en samen eten is toch ook veel leuker én lekkerder?

 

Salade met buffelmozzarella

Een lekker recept wat mij doet denken aan de jaarlijkse vakanties in Sicilië, Rome of andere plekken in Italië. De Italianen zijn namelijk super trots op hun gekleurde tomaten en overheerlijke buffelmozzarella!

 

Coeur de Boeuf, wat is dat?

Een geweldige vleestomaat waar bijzonder veel smaak aan zit. Het heeft zowel iets fris als een lichte umami smaak. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Soms heeft de groenteboer bij mij in de buurt deze bijzondere tomaten en dan koop ik ze graag. Je kan er ook allerlei kanten mee op, maar rauw zijn deze overheerlijke gekleurde tomaten naar mijn mening het lekkerst.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

Salade met buffelmozzarella en Coeur de Boeuf tomaat

Gang salades & bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met tomaat, Italiaanse recepten, kleurde tomaten
Totale tijd 25 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • staafmixer
  • Grillpan
  • oliekwastje
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 1 buffelmozzarella
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten *niet te vinden? Koop dan gekleurde tomaten
  • verse bietenblad plantje of een handje vol baby spinazie
  • 5 takjes verse citroentijm of normale tijm
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 klein knoflookteentje
  • 1 ciabatta brood (in plakken gesneden)
BEREIDING
  • Was als eerste de tomaten even af met wat water en snijd ze vervolgens in mooie dunne plakken.
  • Meng vervolgens met een staafmixer de olijfolie, verse tijmblaadjes (zonder steeltje), knoflookteentje, 2 eetlepels citroensap, peper & zout met elkaar.
  • Verwarm een grillpan voor op het vuur en smeer de ciabatta stukken lichtjes in met de zelfgemaakte kruidenolie. Leg de ingesmeerde ciabatta plakken in de grillpan en draai ze om als ze krokant zijn geworden.
  • Pak een mooie salade schaal en verdeel hier (zoals op de afbeelding) de tomaten plakken op. Leg de buffelmozzarella in het midden van de salade en druppel de overige kruidenolie over de gehele salade. Rasp als laatste nog wat van de citroenzest over de salade en verdeel de bietenbladeren overheen.
    Smakelijk!

Meer recepten met tomaten?

Klik dan hier of hieronder!

https://www.thelemonkitchen.nl/bladerdeegtaart-met-wilde-tomaten-en-citroen-losteria/

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept