+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Zo simpel kan het zijn, Rosti met gele wortel, ui en citroen! Ik ben gek op alles wat maar krokant is en rosti is daar een mooi voorbeeld van. Doordat rosti altijd van aardappel wordt gemaakt heeft het een lekkere bite, veel smaak en lekker crunchy na het bakken. Je kan ze koud of warm eten en zijn lekker als vegetarisch bijgerecht bij allerlei gerechten. Van vis, vlees tot een groente gerecht. Dit recept is geïnspireerd op een Zwitserse recept, maar dan met gele wortel een frisse twist van citroen en verse basilicum. 

Rosti, wat is dat?

Rosti, ook wel Rösti genoemd s een nationaal gerecht wat van oorsprong uit Zwitserland komt. Eigenijk is het gewoon een krokante aardappelkoek wat oorspronkelijk gegeten werd door boeren als ontbijt! De meeste rosti gerechten bestaan uit geraspte aardappel in een ronde koekvorm, waarbij tegenwoordig ook andere groentesoorten gebruikt worden zoals de zoete aardappel of wortel. 

Rosti met gele wortel, ui en citroen

Bereidingstijd: 25 minuten en ongeveer 8 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels (geschild)
  • 1 gele/oranje wortel of winterpeen 
  • 1 biologische citroen
  • 2 kleine sjalotjes of 1 banaan sjalot
  • 5 verse basilicum blaadjes (fijn gehakt)
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie of olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

  • rasp
  • handrasp
  • anti aanbak pan

Bereidingswijze Rosti met gele wortel, ui en citroen

  1. Schil de aardappels en was ze vervolgens eventjes, snijd de sjalotjes in hele dunne ringetjes of hak ze fijn. Voeg hier zest (rasp) van 1 citroen en de verse basilicum aan toe en meng het geheel. Voeg de 2 hele eieren toe en mix het geheel, totdat alles met het ei bedekt is. 
  2. Breng op smaak met zout en peper en zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur. Maak er kleine pakketjes van (zorg ervoor dat het vocht wel zo min mogelijk is, anders even uitlaten lekken) en voeg wat zonnebloem of lichte olijfolie toe aan de pan en bak ze hierin rondom bruin en knapperig!
  3. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en strooi er als laatste nog een klein beetje zout, verse basilicum en citroen zest overheen!

Serveertip: onlangs heb ik hemelse tournedos met citroen-pepersaus gemaakt met daarbij geserveerd deze rosti én een frisse salade! Maar het past ook goed bij een salade of gerecht met vis.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Heb je dit recept nou gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie hieronder laat weten. Vergeet niet met de sterren te beoordelen.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Rosti met gele wortel, ui en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This