Restaurant Miro Houten, Indonesian Flavours ‘The Lemon Kitchen

Restaurant Miro Houten, Indonesian Flavours ‘The Lemon Kitchen

Op het plein in het oude dorp van Houten zit een pareltje! Eigenaren Miriam en Ron zijn tijdens de corona van fine dining overgegaan naar de nieuwe Indonesische keuken. Ron is Indonesisch en heeft met deze keuken en jeugdherinneringen een haat-liefde verhouding. De geuren en smaken van deze keuken roepen bij mij ook veel herinneringen op. Na mijn Michelinster stages tijdens mijn Hotelschool had ik het drie dubbele aan uren gehaald en dus ineens een maand vrij. Ik koos ervoor om naar Bali en de omliggende eilanden te gaan. Wat ik daar geproefd en gegeten heb was magisch. De verrukkelijke gerechten van Restaurant Miro doen mij denken aan deze bijzondere tijd en onvergetelijke smaken. De sateetjes zijn favoriet, de houtskool geur én smaak is onbetaalbaar lekker. Onlangs heb ik de gerechten op hun menukaart gefotografeerd en gestyled. Je ziet hieronder een mooie selectie.


Proef bij Restaurant Miro de nieuwe Indonesische keuken, een glimlach van oor tot oor gegarandeerd!


Wanneer ik binnenloop bij restaurant Miro staat eigenaar en tevens kok Ron in de keuken, hij begroet mij telkens met een grote glimlach. Een tel later ruik ik de verrukkelijke aroma’s van de Indonesische keuken. Dit restaurant is wat mij betreft een aanvulling in Houten. De passie voor mooi en eerlijk eten straalt er vanaf. Ron is Indonesisch en opgegroeid met een moeder die dagelijks veel tijd in de keuken besteed. Hij verteld dat zijn jeugd herinneringen niet altijd even positief zijn, als kleine jongen rook hij dan ook dagelijks op school naar allerlei Indonesische gerechten en smaakmakers. Nu kan hij de geuren wel waarderen en is hij trots op zijn roots. Zijn partner Miriam is een lieve en hardwerkende vrouw, waar ook de passie van af straalt. Een mooi team als je het mij vraagt. Ik vind het ontzettend krachtig om te zien hoe hij zijn jeugd naar iets positiefs heeft weten om te zetten.

Restaurant Miro Houten, nieuwe indonesische keuken

Indonesisch Restaurant Miro

In Houten

Gado Gado, soto soep en rijsttafel

Een Indonesich restaurant is niet af zonder een lekkere gado gado en een rijsttafel om je vingers bij af te likken. Elk gerecht wat bij de rijsttafel zit is dan ook stuk voor stuk waanzinnig smaakvol, maar ruikt ook bijna als een eetbare parfum. Zo kon ik bijvoorbeeld geen genoeg krijgen van de citroengras tempeh! Wat mij enorm aanspreekt bij Ron in de manier van koken en opmaken is dat hij echt kijkt naar kleuren en structuren. Elk gerecht straalt en nodig uit om snel van te gaan genieten. De echte ‘nieuwe’ Indonesische keuken.


Lemon meringue taart én spekkoek bij Miro Houten

Qua toetjes wil ik niet overdrijven, maar ze maken daar een goddelijk ‘citroen taartje‘ waar ik al drie keer terug voor ben gegaan. Oh én het recept gevraagd heb, die mag ik binnenkort met jullie delen. Daarnaast hebben ze ook (geheel Indonesisch) spekkoek, maar ook chocolademousse met pandan meringue. Hemels!

Pareltje in Houten

Ben jij ook he-le-maal gek op de Indonesische keuken en woon je in regio Utrecht? Dan raad ik je zeker aan om eens bij Restaurant Miro Houten te bestellen/ af te halen of wanneer de horeca weer open is een reservering te maken via www.mirohouten.nl. Je kan er als vegetariër ook goed terecht!

#samenwerking met Miro Houten

combinatie van een paar gerechten van Miro restaurant
Miro Houten Indonesisch restaurant

Sfeer impressie van Indonesisch Restaurant Miro

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek