Restaurant Hemel en Aarde & Hotel The Nox Utrecht

Restaurant Hemel en Aarde & Hotel The Nox Utrecht

Utrecht heeft er twee pareltjes onder één kap bij! Onlangs was ik samen met mijn vriend uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het restaurant Hemel & Aarde en daarboven gelegen The Nox hotel. Voorheen ook wel bekend als het Polmans Huis in Utrecht. Dit 17e eeuwse pad ligt vlakbij de Domtoren. Ze zijn 4 jaar bezig geweest met de verbouwing en het is erg mooi geworden! We genoten van een verfrissend welkomst drankje, gevolgd door een cocktail (to die for!) en een sprankelend menu inclusief bijpassende wijn op onze hotelkamer (binnenkort gelukkig weer in de prachtige eetzaal). We sliepen daarna als een roosje onder de sterrenhemel.

RESTAURANT HEMEL & AARDE

Vito Reekers, voormalig Chef bij Karel V in Utrecht staat nu in restaurant Hemel & Aarde aan het roer. Dit restaurant staat zoals de naam wellicht al doet vermoeden in het teken van de natuur en vooral de 4 seizoenen. Als je het restaurant binnenloopt waan je, je in een museum. Neem de tijd tijdens het diner om je ogen uit te kijken. Alles is tot in de puntjes verzorgd, een hoog plafond met de 4 seizoenen en bijbehorende bloemen/beplanting. Op deze manier verleid je, je gasten zeker elk seizoen een keer langs te komen voor een optimale beleving. De gerechten zijn verfijnd, smaakvol, kleurrijk en heel puur. Je kan vanuit het restaurant in de open keuken meekijken en daarnaast heb je ook nog een lounge/bar gedeelte waar je kleine gerechtjes, speciaal biertjes en o.a. waanzinnig lekkere cocktails kan bestellen.

Chefs menu bij restaurant Hemel & Aarde

Als ik uit eten ga wil ik verrast worden. Het liefste wil ik ook geen keuzes hoeven maken, daarom is het heerlijk dat Vito en zijn team elke avond een chefs menu van 4 of 6 gangen samenstelt. Je kan ook a la carte gerechten bestellen, maar ik zou je vooral willen adviseren om te vertrouwen op de keuze van Restaurant Hemel & Aarde. Als je mij een beetje kent weet je dat ik gek ben op sausjes. Ik was dan ook in den zevende hemel. Betreft de wijnkeuze kan je dit trouwens prima aan sommelier Isabel overlaten! Ze verteld je met passie alles wat je wilt weten over de allerlekkerste bijpassende wijnen.

restaurant hemel en Aarde utrecht
Jadis bij Restaurant Hemel en Aarde en Hotel The Nox Utrecht

THE NOX HOTEL

Het hotel staat in het teken van de nacht en dat vult de naam en het concept van het restaurant perfect aan. De letterlijke vertaling van The Nox betekend dan ook ‘de nacht’. Deze look en feel is overal mooi in doorgevoerd. Wanneer je, je hotelkamer binnenkomt zie je een prachtig contrast tussen dag en nacht met gouden accenten van de sterren en maan. De superfijne regendouche is betegeld met marmer en het prachtige bad maakt de overnachting één groot feest. Ik bedenk me nu dat dit misschien wel de mooiste hotelkamer is tot nu toe. 

Ontbijt op bed 

Je vraagt je misschien af, hoe was het ontbijt? Wat mij betreft perfect! Denk aan warm zuurdesem broodjes, crossantjes, zelfgemaakte jam, biologische ham & kaas en een perfect gekookt eitje. Lekker met Illy koffie (zie afbeelding) en versgeperste Jus de Orange. Je kan overigens ook nog losse ontbijt gerechten bestellen zoals avocado op toast met een gepocheerd eitje. 

HOTSPOTS IN UTRECHT CENTRUM

Lijkt jou deze dag & nacht ervaring ook helemaal het einde? Neem dan een kijkje bij restaurant Hemel & Aarde en The Nox Hotel. Liever eerst een hapje eten? Dan kan dit natuurlijk ook. Nu de temperaturen snel oplopen en we tegen de zomer aan hikken kan je trouwens ook op het terras lunchen/dineren.

Ik wens je alvast heel veel eet & slaapplezier! 

Voor deze review was ik samen met mijn vriend uitgenodigd door Restaurant Hemel & Aarde en Hotel The Nox, maar dit artikel is 100% naar eigen beleving en mening geschreven.

restaurant hemel en aarde diner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte