[:nl]

Krentenbrij!? Huh, dat kende ik nog niet. Nou wij heel eerlijk gezegd ook niet. Maar dat maakt het juist weer interssant en leuk om er iets verieuwends mee te maken. Het is een puur nostalgisch product wat niet direct super aantrekkelijk klinkt, maar eigenlijk verrassend fris en smaakvol is! Mijn opa en oma kennen het nog goed. Het past perfect bij dit recept! Romige tiramisu met Bessola en aardbeien is een pareltje!

Bessola krentenbrij

Bessola krentenbrij (ook wel krentjebrij genoemd) is een typisch Nederlands dessert, volgens traditioneel recept. Het is een veelzijdig product. Dit product heeft een samenstelling van bessensap, rozijnen, krenten, gort en een vleugje kaneel. Eigenlijk een top combinatie tussen zoet, fris en kruidig. De variatiemogelijkheden met Bessola zijn eindeloos en wij hebben daarmee een hippe variant gemaakt! Natuurlijk met een fris element van citroen.

Wist je dat je dit product ook warm kan serveren? Lekker voor in de winter! Bessola bestaat meer dan 45 jaar en is het enige merk dat krentenbrij in Nederland verkoopt. De nieuwe verpakking maakt dit ouderwetse product fris en aantrekkelijk! Waar koop je dit? Sowieso bij de grote supermarkten. Het staat bij de houdbare melk producten.

Tiramisu met Bessola en aardbeien

Bereidingstijd:

2 uur (waarvan 1,5 uur in de koelkast)
(4 personen)
Ingrediënten:

200 ml slagroom,
50 gram suiker,
200 gram mascarpone,
1/2 pak lange vingers (ongeveer 12 stuks)
200 ml Bessola Krentjebrij,
1 biologische citroen
200 gram aardbeien
100 gram granaatappelpitten

Benodigdheden:

staafmixer
kleine ovenschaal (langwerpig)
handrasp
koelkast

Bereidingswijze:

Klop als eerste de slagroom stijf met behulp van de mixer. Voeg vervolgens lepel voor lepel de mascarpone er aan toe en blijf mixen tot je geen klontjes meer ziet.
Spatel het mengsel luchtig en rasp de helft van de citroen met suiker door het mengsel. Tot het een geheel is geworden.
Verdeel de lange vingers over de ovenschaal. Schudt de Bessola eerst even en verdeel vervolgens de Bessola over de lange vingers heen, tot dat ze onder staan. Lepel hier een paar extra eetlepels van de Bessola overheen. Verdeel er vervolgens een paar schijfjes aardbei overheen. Verdeel vervolgens hier het slagroom/mascarpone mengsel overheen.
Smeer het slagroom/mascarpone mengsel goed uit over de ovenschaal en verdeel vervolgens nog wat mooie aardbeien en de granaatappelpitten er overheen en zorg dat het er mooi en feestelijk uitziet!
Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. zodat het lekker koud wordt. Maak de Tiramisu af met wat poedersuiker en citroenrasp.
Tip: Wil je nog meer van de Bessola proeven? Dan kan je altijd nog een extra lepel over de Tiramisu schenken.

Gek op toetjes? Probeer dan eens Tulband met bergamot.

[:]

Print Friendly, PDF & Email
Write a comment:

*

Your email address will not be published.