Herfst staat in het teken van allerlei pompoenen van groot naar klein, van groen naar oranje. Hoeveel pompoen recepten heb jij inmiddels al gemaakt? Ik kan er in dit seizoen (alweer) geen genoeg van krijgen. Vaak wissel ik de kleine Japanse oranje pompoen (vaak biologisch) af met de groene óf die lekkere fles pompoen. In dit recept wil ik je aanraden om voor een oranjesoort te kiezen. Heerlijk én een lust voor het oog! Deze pompoen stamppot met duurzame Noordzee vis, spekjes en zilveruitjes is een simpel recept met erg lekkere smaken en verrassende structuren.
Als de dagen kouder worden maak ik wekelijks verschillende stamppotten. Deze pompoen stamppot is mijn nieuwe favoriet. Het zoete van de pompoen en het aardse van de aardappelen is erg lekker. Zeker in combinatie met het zuurtje van de Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Maak in een handomdraai een lekkere en voedzame maaltijd voor het hele gezin. Zie hieronder het pompoen stamppot met gebakken witvis, uitgebakken spekjes en fris-zure zilveruitjes.
Inmiddels staan er op de website al een hele boel herfst en winter recepten, maar ook veel pompoen recepten. Het is een waanzinnig lekkere groenten die ook nog eens erg voedzaam is. Daarnaast is de (oranje) kleur ook een lust voor het oog! Ben je opzoek naar nog meer pompoen recept inspiratie, zoals deze pompoen stamppot met vis, spekjes en zilveruitjes? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Leuk recept! Zo had ik ‘m niet zelf kunnen bedenken, we gaan ermee aan de slag.